Kategori: Blog

  • Artikler og websites, der lider en stille død

    Artikler og websites, der lider en stille død

    Jeg læste for nylig et (tilpas) nørdet indlæg på CSS-Tricks om “henfaldende (decaying) sites“, altså sider eller hele websites, der stille og rolig bliver for gamle, uden at den udgiveren/forfatteren forholder sig til det (eller forholder sig til det, men ikke varedeklarerer det).

    Websites have a tendency to decay all by themselves. Link rot, they call it. Unpaid domain name registrations. Companies that have gone out of business. Site owners that have lost interest. What’s sadder than a 404? Landing on a holding page of a URL that used to exist, but now has fallen into the hands of some domain hoarder after it expired, hoping someone will pay a premium to get it back.

    That stuff is no fun. But what about sites that are totally still around, just old? What kind of fun things could we do to indicate oldness that’s, like, on purpose?

    — Chris Coyier, css-tricks.com

    Jeg har længe rodet med problemstillingen, du ved, med sådan en “til-og-fra-når-det-lige-falder-mig-ind” tilgang. Men nu fik artiklen ovenfor (og det faktum, at The Guardian nu datomærker deres artikler og deres OpenGraph-billeder – de billeder, der automatisk indsættes, når du deler et link på fx Facebook eller Twitter) mig altså til lige at tage mig lidt sammen.

    Læs resten af indlægget 👉
  • Bidt af en gal todoliste – sådan styrer de professionelle deres

    Jeg er bidt af en gal todoliste. There, I said it.

    Jeg er storforbruger af todoliste-apps og -systemer, og jeg er en sucker for at grave i andre, mere velstrukturerede, personers metode til at styre deres daglige gøremål.

    Og det er så blevet til todolist.dk.

    På todolist.dk har jeg sat mig for, at interviewe en masse dygtige mennesker, der er kendt i deres udvidede omgangskreds for, at være virkelig dygtige til at styre en liste med opgaver.

    Og på onsdag kommer det første interview online! Med en dansk tech-radios største personligheder – selveste Anders Høeg Nissen. Jep, ham fra Harddisken på P1.

    (mere…)
  • Linkedin – hvorfor du skal huske at begrunde din kontaktanmodning

    Linkedin – hvorfor du skal huske at begrunde din kontaktanmodning

    I skrivende stund har jeg 8 ubesvarede Linkedin-anmodninger, jeg skal forholde mig til. Fælles for dem alle 8 er, at jeg ikke kender dem (en af dem har jeg dog talt med en enkelt gang, og kan meget vel blive en kontakt i fremtiden), og ikke en eneste har skrevet, hvorfor vi skal connecte.

    Jeg bruger i høj grad Linkedin som en platform for mit professionelle netværk, og jeg sætter stor pris på de kontakter jeg har. Jeg værner om mit netværk, for det er igennem det, jeg har skabt mig min karriere og skaffet mig det job, jeg har i dag. Og nu vil jeg fortælle dig, hvorfor du bør gøre det samme: (mere…)

  • The Chronicles I

    The Chronicles I

    Jeg har af og til mindre input og observationer, jeg gerne vil dele; desværre er de bare ofte ikke omfattende nok til at kunne bære blogformatet. Så nu vil jeg i stedet (løbende, når det lige giver mening) smide dem ud i en “chronicle-style” serie af indlæg – og dette er den første.

    (mere…)
  • Næste uges lottotal

    Næste uges lottotal

    Jeg er en smule talnørd, og denne uges tal-smag er lottotal. Jeg spiller ikke selv lotto, men hvis du gør, så kan du jo overveje at spille disse tal, der måske optimerer din chance for at vinde. (mere…)

  • Marketingcamp 2013 – mit #mcdk13

    Marketingcamp 2013 – mit #mcdk13

    Så er året Marketing Camp i København overstået for mig, og det har (igen i år) været en fornøjelse. Super godt arbejdet af alle oplægsholderne og sejt gået af Ib Potter, at stable det hele på benene. (mere…)

  • Hvad sælger du EGENTLIG?

    Når du arbejder med at markedsføre dine produkter/services, så tænk lige over dette spørgsmål: (mere…)

  • Mit setup – den software jeg bruger til online marketing

    Opdateret 26/3-2012

    Jeg får af og til spørgsmålet: “Hvilke programmer benytter du, når du nørder?”

    Sådan generelt bruger jeg så vidt muligt online services, da jeg foretrækker at have (de fleste af) mine data let tilgængelige, uanset om jeg er på besøg hos svigermekanikken, på besøg hos venner eller sidder ved en pc, der ikke lige tilhører mig.

    Mit arbejde, mine hobbies og andre interesser drejer sig typisk omkring online marketing-universet, hvilket listen også bærer præg af – men her er den:

    • DropBoxgenialt værktøj til at gøre mine vigtige filer tilgængelige alle steder. Filerne bliver tilgængelige via internet, på computeren (PC, mac og Linux), og er du teknisk interesseret kan DropBox endda installeres på en USB nøgle. Fås i 2GB gratisversion, der vil være nok for de fleste.
    • WriteMonkey – til tekstforfatning. Fullscreen teksteditor, der fjerner alle forstyrrende elementer fra skærmen. Når jeg går i WriteMonkey-mode, sker der satme noget! Gratis.
    • Evernote – Super værktøj til at samle og arkivere noter, idéer, tanker, inspiration og lignende. Gratisversionen er nok til de fleste.
    • OpenOffice.org – Fuldt fungerende office-pakke. Jep, jeg er for nærig til at betale for MS office, og så mener jeg i øvrigt også, at OOo er stærkere på genvejstaster. Gratis.
    • Basecamp, Highrise og Backpack – Projektstyring, kundestyring og intranet til private projekter. Yes sir, det virker. Alle tre services fås i gratisversion til små virksomheder og private.
    • Notepad++ – letvægts teksteditor, notesblok-stil. Virkelig nem at gå til, og med colour coding til en hulens masse programmerings- og scriptingsprog. Med mulighed for ftp-klient, så jeg hurtigt kan ændre småting i filer på servere. Gratis.
    • Tweetdeck – Twitter-klienten over dem alle (ihvertfald til PC). Find mig på Twitter her: @kjeldsen. Gratis.
    • Adwords Editor – Gør arbejdet med AdWords 100x nemmere, især med tastaturgenveje. generelt bedre redigeringsmuligheder og mulighed for at arbejde med AdWords, selv når der ikke er internet til rådighed. Gratis.
    • Visual Website Optimizer – Split-test værktøj med mange avancerede funktioner. Koster lidt at bruge, men pengene er hurtigt tjent hjem i sparet tid.
    • Google Analytics og Google Website Optimizer – Tracking og optimering af de besøgendes færden på websitet er hamrende vigtigt, hvis virksomheden skal blomstre, og disse to værktøjer er undværlige. Gratis.
      • Og så tænker du måske: “Hvorfor anbefaler han både GWO og VWO?” Og dertil er svaret, at jeg finder begge værktøjer brugbare, på hver deres måde. Derfor 🙂
    • Firefox med en række faste add-ons:
      • XMarks – Nem synkronisering af bookmarks og tabs. XMarks er skiftet ud med Firefox’ indbyggede Mozilla Sync
      • WASP – Smart værktøj, der lynhurtigt giver mig overblik over, hvilke test-, analyse- og trackingværktøjer et site benytter.
      • Greasemonkey – Så jeg lige kan lave små tweaks, der gør min browseroplevelse lidt bedre.
      • Measureit – Bruges til lynhurtigt at måle størrelser på elementer i browseren.
      • Colorzilla – Bruges til at fange farver på skærmen.
      • Evernote – Integrerer Evernote i browseren – hamrende smart!
    • Mailchimp – Superstærkt mellemvægter nyhedsbrevsudsendelsessystem (findes det ord overhovedet?). Gratis op til 2.000 modtagere, herefter mulighed for flat rate eller betaling pr. kampagne.
    • Springpad — Avanceret todolist-værktøj, med mange funktioner. Med apps til Android, Iphone/Ipad, samt Firefox og Chrome-browserne. Gratis. Lige nu bruger jeg faktisk kun Evernote, men jeg skal ikke udelukke, at Springpad kommer i spil igen. (Springpad eksisterer ikke længere)
    • TeuxDeux – super smart og super enkel to-do-liste, der er ikke så mange fancy funktioner, bare en let tilgængelig liste over to-do’s. Gratis. Bruger faktisk ikke TeuxDeux længere. Det meste ligger i Basecamp nu.

    Hvilke programmer og services bruger du for at få hverdagen til at hænge sammen?

  • Never forget…

    Altid huske, aldrig glemme.

    dannebrog

  • Det er sgu helt forfærdeligt

    Jeg plejer altid at bande og svovle over folk, der ikke opdaterer deres blog, og nu har jeg så selv forsømt min i henved 2½ måneds tid – fy, skamme!

    Nå, men altså… der er jo sket en del siden sidst, og en af tingene er, at jeg er kommet i job igen. Yes, jeg sidder og laver markedsføring i midten af København, og det er sgu super at have fingrene i bolledejen igen.

    Hmm… hvad er der ellers sket? Jeg har tabt mig lidt, og da jeg ikke kan finde andre grunde, må det jo være fordi jeg er begyndt at tænke så meget på arbejde. Eller også er det gåturen til/fra metroen – ingen ved det…!

    I øvrigt fandt jeg lige (i dag faktisk) Internet Archive’s “aftryk” af min første hjemmeside på (næsten) eget domæne: criterius.dk – ja, de grafisk evner har ikke rykket sig meget siden…

    Så har jeg også fået købt og læst en masse bøger, blandt andet:

      • Getting Real (37signals) – Hvis du er seriøs omkring at lave websites/web apps, så skal du læse denne!
      • Landing Page Optimization (Tim Ash) – ikke for begyndere, men for dylan den er guld værd, hvis du vil excellere inden for LPO.
      • Analyticsbogen (Jacob Kildebogaard og Morten Vadskær) – få maksimalt udbytte af dit web analytics system – genial bog.
      • Skatteøen (Robert Louis Stevenson) – nej, den er muligvis ikke relevant, men har altså læst den 🙂
      • Rocket Surgery Made Easy (Steve Krug) – du mener ikke, at brugertests er nødvendige for dig? Read this, weap, reconsider, TEST!

      • Og så er Rework (37signals) bestilt, men endnu ikke ankommet…

       

      Den opmærksomme læser vil opdage, at jeg er lidt af en læsehest…

      Hvad har du læst af bøger i 2010? Inspirér min kommende læseliste, tak 🙂