MKcom > Blog > Linkedin – hvorfor du skal huske at begrunde din kontaktanmodning

Linkedin – hvorfor du skal huske at begrunde din kontaktanmodning

I skrivende stund har jeg 8 ubesvarede Linkedin-anmodninger, jeg skal forholde mig til. Fælles for dem alle 8 er, at jeg ikke kender dem (en af dem har jeg dog talt med en enkelt gang, og kan meget vel blive en kontakt i fremtiden), og ikke en eneste har skrevet, hvorfor vi skal connecte.

Jeg bruger i høj grad Linkedin som en platform for mit professionelle netværk, og jeg sætter stor pris på de kontakter jeg har. Jeg værner om mit netværk, for det er igennem det, jeg har skabt mig min karriere og skaffet mig det job, jeg har i dag. Og nu vil jeg fortælle dig, hvorfor du bør gøre det samme:

Andre bruger det som en platform til at udgive masser af (mere eller mindre relevant) indhold, og især efter Linkedin i 2014 åbnede op for deres Publishing Platform, synes jeg mængden af (i mangel af bedre betegnelse) random kontaktanmodninger er steget en del. Og det samme er mængden af irrelevant, halvhjertet indhold.

Mit netværk er dem, jeg vil stå inde for. Og kun dem.

Da mit netværk på Linkedin – i sagens natur – jo er ret offentligt, og jeg samtidig skal stå på mål for det, så giver jeg derfor heller ikke alle og enhver automatisk adgang til “1. led”. Simpelthen fordi jeg ikke vil endorse folk, jeg ikke kender, og ikke ved hvad står for.

Jeg vil ikke være grund til, at nogen i mit netværk får en opfattelse af, at jeg kender (og dermed bevidst eller ubevidst står inde for) en eller anden tilfældig person, fordi vedkommende står som være min kontakt.

[Tweet “Nogen mener det vigtigste er et STORT netværk. Jeg mener det er vigtigere, at have de RIGTIGE deri”]

Nogen mener, at det er vigtigt med så stort et netværk som muligt på Linkedin, så man kan komme bredt ud med sine budskaber i brugernes Linkedin-feed. Jeg mener, at det er langt vigtigere, at have de rigtige i sit netværk; mennesker som jeg har en reel relation til (virtuel eller fysisk er mindre vigtigt, selvom det absolut er et plus, hvis vi genkender hinanden, når vi så mødes), og som jeg rent faktisk ville kunne anbefale i en skarp situation.

Jeg prøver ikke på at sige, at du skal være en superstjerne inden for dit felt, og have mødt mig 5-10 gange, før jeg “allernådigst” lukker dig ind i mit netværk. Langt fra, det er jeg slet ikke hverken snobbet eller kendt nok til. Jeg beder blot om, at vi enten kender hinanden, har mødtes (og talt sammen) mindst én gang før, eller at du i det mindste skriver, hvorfor du synes det er verdens fedeste idé, at vi connect’er på Linkedin.

Find mig på Linkedin her

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.