Typer af SSL-certifikater – guide til at vælge den rigtige HTTPS-kryptering

Siden midten af 2014 har Google givet SSL-certificerede websites en positiv forskelsbehandling i deres søgealgoritme. Da det desuden er herrenemt at sætte op (se fx hvordan du nemt kan sætte SSL op på dit WordPress-site via CloudFlare her), og certifikaterne samtidig ikke er mega dyre, er det bare med at komme i gang.

Et af de spørgsmål jeg midlertidig relativt ofte får er, hvilken type SSL-certifikat man skal vælge. Mit svar er altid baseret på virksomhedens behov, da det afhænger af forskellige faktorer, der spiller ind.

» TL;DR – jeg skal bare i gang hurtigst muligt!

Typer af SSL-certifikater

Helt overordnet, så findes der 6 typer SSL-certifikat, hver med deres fordele og ulemper: Læs videre “Typer af SSL-certifikater – guide til at vælge den rigtige HTTPS-kryptering”

Så vigtig er hastighed for dine rankings

Søgemaskineoptimering anno 2014 dikterer, at dit site skal være hurtigt. En given side må ikke tage for lang tid at loade, og kan du få dit site op iblandt de top 10% hurtigste sider på verdensplan, så ser det ikke helt skidt ud.

Forleden kunne webudvikler Martin Hjort på eget site opleve, hvor vigtigt det er at have fokus på loadtider, og jeg fandt eksemplet så interessant, at jeg tilbød hans case plads på nærværende blog. Læs videre “Så vigtig er hastighed for dine rankings”

Ny kvalitets artikeldatabase: ArtikelHQ.dk

Man så det nok ikke komme, men altså, jeg er sprunget ud i at hoste en kvalitets artikeldatabase 🙂

Artikeldatabasen hedder Artikel HQ, og mit mål er, at den bliver brugt af seriøse linkbuildere og tekstforfattere. Derfor stiller jeg også relativt høje (men ikke urealistiske krav til artiklerne):

  • Unikke artikler
  • God styr på grammatikken, dvs.:
    • ingen dårlige oversættelser
    • ingen dårligt spinnede artikler
  • Ingen direkte links til affiliate-aftaler – men gerne til sider, der indeholder disse.
  • Minimum 350 400 ord
  • Max 3 links per artikel

Tilføj artikel til artikeldatabasen her, hvor du også kan læse lidt mere om kravene til dine artikler.

Artikeldatabasen er 100% gratis at benytte, og forfatteren kan angive, om artiklen må bringes andre steder, enten delvis eller i sin fulde udstrækning. Dette giver gode muligheder for ekstra backlinks.

Da det er mit første seriøse forsøg på en artikeldatabase, kører jeg i betaperioden 100% af indtjeningen (AdSense) til forfatterne. Hvornår betaperioden udløber kan jeg ikke på nuværende tidspunkt sige, men alle forfattere vil blive adviseret i god tid inden.

Jeg vil (selvsagt) gøre mit til, at Artikel HQ får opbygget masser af lækker link juice og vægt i søgemaskinernes algoritmer, men du skal også være meget velkommen til at linke til sitet. Når du gør det, hjælper du med at give dine artikler ekstra pondus, så du vinder også ved det 🙂

Jeg vil også prøve at blogge om mine erfaringer med artikeldatabasen – og dette er vel i virkeligheden den første… så kom frisk, fyr løs!

Har du nogle erfaringer med artikeldatabaser, du vil dele med os andre?

Skaf de unikke links!

Enhver der har beskæftiget sig blot en smule med SEO ved, hvor vigtige indgående links er for en hjemmesides placering. Skal du til tops på søgeord med blot en smule konkurrence, kræver det nogle links fra andre sider.

Er din hjemmeside aktiv i et konkurrencepræget marked, kan du bide spids på, at nogle af dine konkurrenter også ved dette. Et klassisk linkbuilding-råd til begyndere er at man skal tjekke sine konkurrenters backlinks og kopiere de af deres links, der er mulige at kopiere.

Men man skiller sig ikke ud og kommer foran ved blot at rende i andres fodspor. Derfor er mit tip til jer derude, at I skal ud og skaffe jer de unikke links. De links, som jeres konkurrenter ikke kan kopiere. Eller i hvert fald links, som der skal arbejdes for og ikke nemt kan kopieres. Jo større arbejdsindsats det kræver at matche din linkprofil, jo større konkurrencefordel får du.

Det næste spørgsmål vil naturligvis være, hvor man går hen for at skaffe de her unikke links. Her må jeg allerede på forhånd skuffe de dovne. Jeg har ikke en facitliste med sites, hvor du bare skal hen og have et link. Så ville de ikke være unikke, vel?

Links fra redaktionelt indhold

Nej, der skal tænkes lidt over tingene og du skal tage udgangspunkt i den branche eller niche, du befinder dig i. Det vigtige her er tage den personlige tilgang og få nogle kontakter, så du kan få dine links ind i det redaktionelle indhold, hvor dine konkurrenter kan få svært ved at komme ind.

Har du mulighed for at arbejde på noget presseomtale? Det er den slags, dine konkurrenter har svært ved at kopiere. Når du først engang har været i et medie med omtalen af dine nye, fantastiske havenisser, går der nok en rum tid, før samme medie har behov for en havenisse-artikel igen.

Kan du være gæsteskribent, gæsteblogger, klummeskribent, ekspert eller lign? Hvis du har mulighed for at udbrede viden eller holdninger på andres sites er det også en glimrende tilgangsvinkel til et link, der er svært at kopiere. Lige i det her konkrete eksempel tager Michael gerne andre gæsteskribenter ind, men i mange andre tilfælde kan man lukke døren for konkurrenterne med sine skriverier, så de må gå andetsteds hen og finde deres links.

Interaktion giver links

Ellers kan en tilgangsvinkel også være at producere så store mængder af kvalitetsindhold på din egen side, at folk i høj grad får lyst til at linke til det. Jeg ved godt, at det er det mantra, der bliver prædiket alle vegne. Men når DU producerer det her indhold, skal du sørge for, at det ikke blot ligger i stilhed.

Dit formål skal være at dyrke interaktion med andre mennesker og promovere det indhold og dig selv alt det du kan uden at virke for spammy eller aggressiv. Sørg for at være aktiv på platforme, hvorfra du kan tiltrække relevante øjne og måske herefter links. Twitter, Facebook, debatfora, kommentarersporet i andres blogs etc.

Når du har gjort det i et stykke tid er du også i en position, hvor du kan begynde at spørge efter links om nødvendigt. Det ville ikke virke unaturligt at spørge en hjemmesideejer i din niche, om du ikke fortjener at komme på hans ressourceliste eller blive anmeldt på hans blog eller hvor du nu kan få et link. Er du nogenlunde kendt i aktive blog- eller debatmiljøer, er den slags meget lettere end hvis du kommer som komplet ukendt.

Er en ressource som aNyhed relevant for dig og din branche, så brug også den. Et link fra aNyhed kan ikke beskrives som unikt, men det er heller ikke lige til at få. (i hvert fald ikke et link uden nofollow). Det kræver en vis mængde fodarbejde og/eller noget knaldgodt indhold for at modtage nok stemmer til at komme til tops på aNyhed.

Og så sluttede jeg alligevel med en enkelt konkret henvisning til en side. Men lad nu være med at spamme den. Den kræver kvalitet. Kvalitet og kontakter er vel også de to hjørnesten som går igen i ovenstående. Det er de to faktorer, som du i højeste grad skal arbejde med for at få det unikke link.

God arbejdslyst.