Kategorier
SEO

22. dec: Overvåg din robots.txt

En forkert opsat robots.txt-fil på din server kan betyde seo-døden for dit site. Det er derfor hamrende vigtigt, at du overvåger den.

Selvom du selvfølgelig holder dig på dydens smalle sti, i forhold til ikke at begå ulovligheder for at få smidt dine konkurrenter ud af markedet, er det desværre ikke alle, der gør det.

Nogle firmaer er så kolde og kyniske, at de vil gå så langt som at hacke dit site. Nogle gange sletter de alle filerne, andre gange installerer de scripts, der installerer malware på dine besøgendes computere. Nogle gange ændrer de endda i filerne, så alle links peger ud på et andet site.

Men nogle af de smarteste konkurrenter er meget mere raffinerede. De ændrer blot en smule i din robots.txt, således at dit site ikke længere kan indekseres af søgemaskinerne — og det er faktisk det samme som at dit site slet ikke eksisterer.

Fordelen for dem (og ulmepen for dig) er, at du ikke umiddelbart kan se, at de har været forbi og hacke dit site, og der kan derfor gå laaang tid, før du opdager problemet. Og derfra kan der yderligere gå lang tid, før du lokaliserer fejlen.

Så dagens seo-tip er: Overvåg din robots.txt-fil, for din forretnings skyld.

Du kan læse meget mere om robots.txt her.

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Af Michael Kjeldsen

Web analytics- og konverteringsoptimeringsspecialist. Gruppeansvarlig for CRO-strategi (strategi og cross-country udrulning) i Danske Bank Group. Foretrækker pædagogiske datasæt, man rent faktisk kan bruge til noget, i stedet for dataskrammel. Far og ægtemand.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.