WordPress: Fjerne udgivelsesdato efter 30 dage

Nogle gange har jeg behov for at fjerne en udgivelsesdato på en blogindlæg i WordPress, fx på artikler, der sagtens kan være aktuelle i længere tid. Jeg finder samtidig, at når et indlæg er helt nyt, så kan det være supergodt for relevansen, at datoen bliver vist.

Men! Jeg er praktisk anlagt af natur, så i stedet for at gå ind og fjerne datofelter løbende, og bruge alt for meget tid på at hacke rundt i grundkoden på mine sites, har jeg lavet mig et lille php-script, der løser det for mig. Hacket indsættes i skabelonen hvor det er relevant, og så skal jeg ikke tænke mere over det. Læs videre “WordPress: Fjerne udgivelsesdato efter 30 dage”

Find gamle afsendte Facebook Fan Page Updates

Facebook har sørget for at gemme udbakken for Fan Page Updates forfærdelig godt.

Da jeg nok næppe er den eneste, der nogensinde får brug for at gennemse en gammel afsendt Update, vil jeg derfor dokumentere hvor man finder Update udbakken for eftertiden:

Facebook.com > Ads & Pages > Pages > Edit Page > See all updates (x)

Request to Facebook management

Please add a link to "See all Updates" in the "Send an Update" dialog page – please!

Der findes 2 slags AdWords-kampagner

Du kan finde mange artikler om, hvordan du laver en god Adwords-kampagne, og der findes også en masse gode taktikker til, hvordan du maksimerer din CTR – denne artikel handler ikke om optimeringen af disse…

Til gengæld handler den om, at der kun findes to slags kampagner:

 1. Dem der skal lukkes ned, og
 2. dem der ikke skal begrænses til et dagligt/ugentligt/månedligt budgetloft.

Begrundelsen er uhyre simpel:

 1. Hvis din kampagne kører ad Pommern til, og ikke skaber overskud (her tænkes overskud ikke kun i $$$, men også i brand-awareness, kendskabsgrad, downloads, leads etc), så skal den have kniven. Punktum. Kampagnen er en udgift, og tjener ikke sig selv hjem. Det er simpel matematik.
 2. Hvis du til gengæld kan se, at din kampagne giver overskud, hvorfor så begrænse succésen? Hvis hver kampagnekrone skaber dig to i fortjeneste, så er det da at skyde sig selv i foden, ikke at lade den have frit løb, når du får det dobbelte ind i forhold til, hvad kampagnen har kostet dig i det endelige regnskab.

Det er klart, at hvis du ikke kan levere mere end en begrænset mængde af din vare/serviceydelse, at så skal du ikke love dine kunder det – men kan det omvendt være et tegn på, at din virksomhed trænger til opgradering, hvis du ikke kan følge med efterspørgslen…?

Brug p-elementet til at inddele tekstafsnit

Nogle personer og WYSIWYG-programmer bruger <br> (linjeskift) i rigelige mængder, når de skal adskille linjer i HTML. Det er i et forsøg på at skabe et visuelt hierarki i form af tekstafsnit.

 1. Dette er det første tekstafsnit.
 2. <br>
 3. <br>
 4. Dette er det andet tekstafsnit.

Selvom denne metode visuelt skaber det ønskede resultat med mellemrum mellem tekstafsnit, så er der en bedre metode til rådighed – p (paragraf) elementet:

 1. <p>Dette er det første tekstafsnit.</p>
 2. <p>Dette er det andet tekstafsnit.</p>

Fordelene ved at benytte p-elementet er:

 • Det gør det nemmere at kontrollere tekstafsnittenes margin med CSS.
 • Det gør det nemme for blinde eller svagtseende brugere med skærmlæsere, at skimme dokumenter, fordi de kan hoppe til næste tekstafsnit.
 • Rent semantisk beskriver elementet teksten som det, den er – et tekstafsnit.

Som med alt andet, er der tilfælde, hvor br-elementet er brugbart, men hvis du tager dig selv i, ofte at bruge gentagne br-elementer til at adskille klumper af tekst, er det overvejende sandsynligt, at du burde gør brug af p-elementet i stedet

Denne post er et Quick Tip. Du kan finde masser af baggrundsinformation (på engelsk) her: Quick Tips for web developers and web designers

CSS: Specificity Wars

Note:
Dette er en direkte oversættelse af Andy Clarkes CSS: Specificity Wars
Oprindeligt udgivet: Oktober 2005

Join me, and together we can rule the galaxy as father and geeks!

For nogle uger siden så jeg Molly og Aaron i Cupertino fortælle, hvordan CSS selektorernes specificitet udregnes, på en måde jeg ikke tidligere har set. I dag kom jeg så ud for et knudret problem, mens jeg sad og lavede XHTML- og CSS-skabeloner til et nyt projekt, hvor to selektorer opførte sig anerledes end jeg havde forventet de ville gøre, og det gik op for mig, at jeg ikke havde færdiggjort min træning.

Læs videre “CSS: Specificity Wars”