WordPress: Fjerne udgivelsesdato efter 30 dage

Nogle gange har jeg behov for at fjerne en udgivelsesdato på en blogindlæg i WordPress, fx på artikler, der sagtens kan være aktuelle i længere tid. Jeg finder samtidig, at når et indlæg er helt nyt, så kan det være supergodt for relevansen, at datoen bliver vist.

Men! Jeg er praktisk anlagt af natur, så i stedet for at gå ind og fjerne datofelter løbende, og bruge alt for meget tid på at hacke rundt i grundkoden på mine sites, har jeg lavet mig et lille php-script, der løser det for mig. Hacket indsættes i skabelonen hvor det er relevant, og så skal jeg ikke tænke mere over det.

Faktisk er det eneste jeg skal ændre fra integration til integration, dato-format og antal dage datoen skal være være synlig. Herefter er det bare shoot ‘n forget – hvilket vi jyder sætter stor pris på 😉

Stik mig nu bare koden!

Dette er mit standard-hack, som jeg altid tager udgangspunkt i:

<?php
  $daysold = (current_time(timestamp) - get_the_time('U') - (get_settings('gmt_offset')))/(24*60*60);
  if ($daysold < 30 ) {
    echo get_the_time('d/m Y');
  }
?>

Hvis du har idéer til optimering af koden, har har lyst til at trylle den om til en function eller et WordPress-plugin, så sig endelig til (eller fork koden på Github)

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “WordPress: Fjerne udgivelsesdato efter 30 dage”

 1. Jacob Worsøe Avatar

  Hej Michael

  Lækkert lille hack. Automatisering kan man aldrig få nok af og det er jo super nemt at udvide WordPress med lidt ekstra funktionalitet i stil med det her.

  Dog vil jeg sige at jeg synes man skal være påpasselig med at fjerne datoen. Jeg synes tit når jeg surfer rundt og finder anmeldelser af wordpress plugins eller foto-grej, at det så er umuligt at finde datoen for anmeldelsen.

  Der synes jeg tit det vil være rart at vide om den er fra forrige uge eller 3 år gammel, så man hurtigt kan se om den er aktuel. En 3 år gammel anmeldelse af en plugin er sjældent interessant. Enten har WordPress ændret sig siden eller også er der kommet et andet og smartere plugin.

  Det samme med foto-grej eller andre gadgets for den sags skyld. Der kommer jo løbende nye modeller, så hvis en artikel er mere end 6 måneder gammel er der chance for at markedet har ændret sig og artiklen er dermed værdiløs.

  Så jeg synes kun man skal fjerne datoen fra information som virkelig er tidsløs, og det er der vist ikke ret meget information der er. Sådan har jeg det i hvert fald set fra brugerens synspunkt 🙂

 2. Jan Avatar

  Jeg er nød til at erklære mig enig med Jacob. Jeg synes det er rigtig træls (for nu at blive i det jyske), når en artikel ikke har påhæftet en udgivelsesdato. Ligeledes synes jeg også det er rart, når forfatterens navn er let at finde i forbindelse med artiklen 🙂

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.