Mit setup – den software jeg bruger til online marketing


Opdateret 26/3-2012

Jeg får af og til spørgsmålet: “Hvilke programmer benytter du, når du nørder?”

Sådan generelt bruger jeg så vidt muligt online services, da jeg foretrækker at have (de fleste af) mine data let tilgængelige, uanset om jeg er på besøg hos svigermekanikken, på besøg hos venner eller sidder ved en pc, der ikke lige tilhører mig.

Mit arbejde, mine hobbies og andre interesser drejer sig typisk omkring online marketing-universet, hvilket listen også bærer præg af – men her er den:

 • DropBoxgenialt værktøj til at gøre mine vigtige filer tilgængelige alle steder. Filerne bliver tilgængelige via internet, på computeren (PC, mac og Linux), og er du teknisk interesseret kan DropBox endda installeres på en USB nøgle. Fås i 2GB gratisversion, der vil være nok for de fleste.
 • WriteMonkey – til tekstforfatning. Fullscreen teksteditor, der fjerner alle forstyrrende elementer fra skærmen. Når jeg går i WriteMonkey-mode, sker der satme noget! Gratis.
 • Evernote – Super værktøj til at samle og arkivere noter, idéer, tanker, inspiration og lignende. Gratisversionen er nok til de fleste.
 • OpenOffice.org – Fuldt fungerende office-pakke. Jep, jeg er for nærig til at betale for MS office, og så mener jeg i øvrigt også, at OOo er stærkere på genvejstaster. Gratis.
 • Basecamp, Highrise og Backpack – Projektstyring, kundestyring og intranet til private projekter. Yes sir, det virker. Alle tre services fås i gratisversion til små virksomheder og private.
 • Notepad++ – letvægts teksteditor, notesblok-stil. Virkelig nem at gå til, og med colour coding til en hulens masse programmerings- og scriptingsprog. Med mulighed for ftp-klient, så jeg hurtigt kan ændre småting i filer på servere. Gratis.
 • Tweetdeck – Twitter-klienten over dem alle (ihvertfald til PC). Find mig på Twitter her: @kjeldsen. Gratis.
 • Adwords Editor – Gør arbejdet med AdWords 100x nemmere, især med tastaturgenveje. generelt bedre redigeringsmuligheder og mulighed for at arbejde med AdWords, selv når der ikke er internet til rådighed. Gratis.
 • Visual Website Optimizer – Split-test værktøj med mange avancerede funktioner. Koster lidt at bruge, men pengene er hurtigt tjent hjem i sparet tid.
 • Google Analytics og Google Website Optimizer – Tracking og optimering af de besøgendes færden på websitet er hamrende vigtigt, hvis virksomheden skal blomstre, og disse to værktøjer er undværlige. Gratis.
  • Og så tænker du måske: “Hvorfor anbefaler han både GWO og VWO?” Og dertil er svaret, at jeg finder begge værktøjer brugbare, på hver deres måde. Derfor 🙂
 • Firefox med en række faste add-ons:
  • XMarks – Nem synkronisering af bookmarks og tabs. XMarks er skiftet ud med Firefox’ indbyggede Mozilla Sync
  • WASP – Smart værktøj, der lynhurtigt giver mig overblik over, hvilke test-, analyse- og trackingværktøjer et site benytter.
  • Greasemonkey – Så jeg lige kan lave små tweaks, der gør min browseroplevelse lidt bedre.
  • Measureit – Bruges til lynhurtigt at måle størrelser på elementer i browseren.
  • Colorzilla – Bruges til at fange farver på skærmen.
  • Evernote – Integrerer Evernote i browseren – hamrende smart!
 • Mailchimp – Superstærkt mellemvægter nyhedsbrevsudsendelsessystem (findes det ord overhovedet?). Gratis op til 2.000 modtagere, herefter mulighed for flat rate eller betaling pr. kampagne.
 • Springpad — Avanceret todolist-værktøj, med mange funktioner. Med apps til Android, Iphone/Ipad, samt Firefox og Chrome-browserne. Gratis. Lige nu bruger jeg faktisk kun Evernote, men jeg skal ikke udelukke, at Springpad kommer i spil igen. (Springpad eksisterer ikke længere)
 • TeuxDeux – super smart og super enkel to-do-liste, der er ikke så mange fancy funktioner, bare en let tilgængelig liste over to-do’s. Gratis. Bruger faktisk ikke TeuxDeux længere. Det meste ligger i Basecamp nu.

Hvilke programmer og services bruger du for at få hverdagen til at hænge sammen?

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

25 svar til “Mit setup – den software jeg bruger til online marketing”

 1. Ooooohhh – et indlæg med masse af henvisninger til gode værktøjer.

  Lækkert – tak for det. Der er et par stykker jeg ikke bruger som jeg vil give chancen.

  Potter

 2. Lækkerier – der er helt sikkert nogle der skal afprøves ASAP. Tusind tak for listen 🙂

  Jeg kan tilføje et program jeg har været glad for:

  Freemind
  Udmærket mindmap værktøj til brainstorming. Man skal lige lære genvejstasterne, så kører det.. (gratis)

 3. Min office pakke er byttet ud med Google Docs, i hvert fald i mit arbejde med online marketing.

  Dropbox bruger jeg også til at holde styr på fakturaer, word dokumenter o.l.

  God liste 🙂

 4. Hej Michael

  Lækker liste, kan se at du har nogle udviklingsværktøjer på listen, og her kan man jo også tilføje Web developer og Firebug

  Tim

 5. Rigtig fed liste! Der er nogle nye jeg lige skal have kigget på i weekenden 🙂

  Measureit og Colorzilla er blevet helt uundværlige for mig til webdesign. De to add-ons har ændret mit liv så de kan ihvert fald anbefales.
  Aldrig mere “print screen” og åbne Photoshop bare for at få en farvekode eller finde størrelsen på elementer.

 6. Lækker liste og ja især Dropbox er uundværlig, hvis man først begynder at benytte det. Det er også resulteret i at jeg kom til at købe 100gb den anden dag.. 🙂

  teuxdeux.com ser rigtig lovende ud, jeg har selv brugt tadalist.com lidt, men den er jo meget forældet i forhold til!

  • Brugte også tadalist før, men efter jeg fandt Teuxdeux har jeg ikke kigget tilbage. Teuxdeux er meget lavpraktisk, men måske er det i virkeligheden dét, der tiltaler mig…

 7. Spændende læsning …
  Eneste minus er at man nu er nødt til at prøve en masse programmer = tidsforbrug, hvis man skal se lækkerierne 😉

 8. .. det vigtigste redskab for mig til online markedsføring ( søgemaskineoptimering ), er SeoMoz Pro. Specielt Opensite Explorer.

  Tak for en god liste, skulle være man selv skulle have èn på ens eget site 🙂

 9. God liste. Ligesom Thomas, kan jeg også (i allerhøjeste grad) anbefale Market Samurai.

 10. Rigtig god liste og forslag til værktøjer i div. kommentarer.

  Bruger selv Firebug, FiteFTP, Pixlr Grabber, Google Apps, DropBox og SEOmoz Pro (søgemaskineoptimering) rigtig meget. Skal lige have set lidt på Market Samurai.

 11. Jeg bruger RankTracker Pro, Coda (til at kode i), iCal og Dropbox. Forsøger at holde min værktøjskasse så simpel som muligt. Har reelt heller ikke brug for flere apps, som det ser ud lige nu =)

 12. Rigtig god liste.

  Til de daglige todo lister bruger jeg Wunderlist. Der findes apps til iphone og iPad samt til install på computeren.
  Her kører jeg bla. indkøbsliste m.m. som jeg så hakker af mens jeg handler.
  Og bruger så Evernote til alle andre noter m.m.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: