Der er mange meninger om, hvor mange tegn der maksimalt må være i din URL. Nogle siger max. 60 tegn, andre tæller ord, og siger max 4-5 af dine keywords, og atter andre siger noget tredje.
Hvilken taktik du skal vælge, kan derfor være svær at sige, så istedet vil jeg komme med en forklaring på, hvordan jeg gør.
Da jeg er typen, der tager en holistisk tilgang til optimering af mit site, bruger jeg ofte hele titlen i URL’en (husk at adskille ordene med bindestreg “-“, ikke underscore “_”). Det vil sige, at jeg sjældent fjerner ord fra URL’en.
Nogle gange vælger jeg dog, kun at bruge udvalgte keywords, af forskellige grunde. Oftest er det i situationer, hvor jeg vil teste en URL’s effektivitet. Så udskifter jeg keywords’ne i URL’en over en periode, og ser hvad der rangerer bedst. OBS: Hvis du selv vil ud i den slags forsøg, så husk at sørge for, at de gamle URL’er stadig virker, fx via 301 redirect! (Denne funktionalitet er indbygget i blandt andet WordPress)
En ting du skal være opmærksom på er dog også, at dine URL’er bør være læsbare for mennesker. Mange brugere af søgemaskinerne læser URL’en under søgeresultatet, og hvis den ikke virker relevant for deres søgning, så klikker de ikke på den.
Altså: Det vigtigste er, at dine keywords for den pågældende side indgår i URL’en – hvilken taktik du så vælger (hele titlen eller kun keywords) er egentlig mest op til dig selv. Men lav dem for guds skyld ikke for lange!
Spørgsmål til læserne:
Hvilken type URL bruger du, og hvad er begrundelsen?
Hvad vil du tilføje