Meta-description og meta-keywords

Det er efterhånden alment kendt, at søgemaskinerne ikke bruger metadata i deres vurdering af hjemmesider. Der er dog stadig én, et par stykker, der stadig har nogen relevans, når du vil søgemaskineoptimere din side.

Meta-description

Den første er meta-description, som beskriver den enkelte side (ikke sitet), og som søgemaskinerne kigger på. Hvis du skriver en god meta-description der indeholder keywords fra teksten på siden, er der gode chancer for, at søgemaskinerne vælger at vise den tekst, istedet for et udsnit af teksten på din side.

Skriver du til gengæld en en dårlig meta-description, der af søgemaskinerne vurderes til at være irrelevant for siden, så vælger søgemaskinerne i de fleste tilfælde at bruge en udsnit fra teksten.

Det samme gør sig gældende, hvis du bruger den samme meta-description på alle sider. Ligesom med title-tagget, så skal dine meta-descriptions være unikke, ellers ignorerer søgemaskinerne dem.

Skriv op til 160 tegn i beskrivelsen, da det er det antal tegn, søgemaskinerne maksimalt viser i søgeresultaterne.

Google bruger ikke meta-description til indeksering:

“Even though we sometimes use the description meta tag for the snippets we show, we still don’t use the description meta tag in our ranking.”
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/09/google-does-not-use-keywords-meta-tag.html

Meta-keywords

Update: Google har nu officielt meldt ud, at de ikke bruger meta-keywords til noget som helst. Der findes dog interne søgemaskiner (i fx cms’er), der bruger meta-keywords til at generere deres søgeresultater, hvorfordu stadig kan få brug for tag’et.

Den anden er meta-keywords, der er en række keywords, der har relevans for den pågældende side (igen side, ikke sitet). Der er delte meninger om søgemaskinernes brug af meta-keywords, men jeg anbefaler at du alligevel bruger dem – men brug dem rigtigt!

Skriv maksimalt 5 keywords i meta-keywords, og vær sikker på at bruge ord, der direkte fremgår af teksten på den pågældende side. Lad være med at skrive 30+ keywords, der ikke har relevans for den aktuelle side, da du risikerer, at søgemaskinerne opfatter dem som spam, med dertilhørende straf i søgeresultaterne.

Eksempler

<meta name="description" content="Det er nemt at få sit eget .dk-domæne, og du kan her finde en tjekliste over, hvordan du korrekt bestiller et .dk-domæne fra DK Hostmaster."> (139 tegn)

<meta name="keywords" content="dk hostmaster,domæne,registrator,tjekliste,tld"> (5 keywords)

Eksemplet er hentet her: Hvordan får jeg mit eget domæne?

Opsummering

  • Skriv altid en gode meta-description og meta-keywords hvor det er relevant.
  • Skriv max. 160 tegn i meta-description.
  • Skriv max. 5 keywords i meta-keywords.
  • Vær relevant! Skriv en relevant keywords og description.
  • Forvent ikke, at søgemaskinerne bruger dine meta-data.
  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Comments

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.