Categories
SEO

Søgeordsvarianter

De ord, medierne bruger om en given ting (produkt, service, fænomen etc) er ikke nødvendigvis de samme, som vi “almindelige” mennesker bruger.

Når du opretter din liste af søgeord, er der en lille ting du skal være opmærksom på:
De ord, medierne bruger om en given ting (produkt, service, fænomen etc) er ikke nødvendigvis de samme, som vi “almindelige” mennesker bruger.

Eksempel

Et eksemplarisk eksempel (kan man sige det?) er nedenstående, hvor det helt tydeligt fremgår, at medierne og almindelige mennesker ikke bruger samme ord. Medierne bruger i høj grad termen “car manufacturing” (gul graf) om bilproduktionsindustrien, imens brugerne af Google istedet søger efter termen “car building” (blå graf). Hvad der i øvrigt er tankevækkende er, at der er 0 (nul!) søgninger på “car manufacturing”!

Læg i øvrigt mærke til, at termen “car making” (rød graf) er mere ligeligt fordelt – det kan være tegn på, at det er den mest almindelige betegnelse for denne gren af industrien.


Kilde

Nu skal man selvfølgelig have i baghovedet, at “car building” kan dække mere bredt end “car manufacturing”, men ikke desto mindre så viser eksemplet, at bare fordi medierne bruger en bestemt terminologi, så betyder det ikke at brugerne af søgemaskinerne (= os alle sammen) bruger samme ord.

OBS: Graferne dækker over en Google Trends-søgning for området “United States”.

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

By Michael Kjeldsen

Web analytics- og konverteringsoptimeringsspecialist. Gruppeansvarlig for CRO-strategi (strategi og cross-country udrulning) i Danske Bank Group. Foretrækker pædagogiske datasæt, man rent faktisk kan bruge til noget, i stedet for dataskrammel. Far og ægtemand.

3 replies on “Søgeordsvarianter”

Det er i den forbindelse heller ikke helt uvæsentligt, om folket søger i ental eller flertal.

Se blot på kaffemaskiner. I Danmark var der i juni 2009 ca. 14.800 søgninger efter “kaffemaskiner” og kun ca. 1.900 efter “kaffemaskine”.

Om der søges i ental eller flertal varierer i høj grad fra branche til branche, og det er en væsentlig faktor.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.