Har du styr på din MWA?

Hvis du arbejder med markedsføring på nettet og e-handel, så er du garanteret faldet over termen Call To Action (CTA).

Call To Actions dækker over de elementer på en hjemmeside — uanset om det er en webshop, et kampagnesite, et brandingsite, et forum eller en chat — som man ønsker, at brugeren skal interagere med.

Ofte vil det være en eller anden form for knap, fx en knap til at lægge varer i en kurv eller gennemføre et salg, eller måske er det et link til at downloade en pdf om virksomhedens vision og mission, eller måske en formular til at tilmelde sig et nyhedsbrev eller oprette en gratis bruger.

Der kan være mange Call To Actions på en side, der alle har deres eget, vigtige formål, og det er op til den dygtige webmaster, at holde styr på trådene.

Nå, nok om Call To Action, dette indlæg handler nemlig om noget andet — og alligevel det samme. Det handler nemlig om din MWA: Most Wanted Action.

Most Wanted Action

Din Most Wanted Action (betegnes også MWR – Most Wanted Response) er det element på den enkelte side, du allermest ønsker, at den besøgende skal interagere med.

Du kan ikke have flere MWA’er på den samme side, men den samme CTA kan sagtens være MWA på nogle sider, uden at være det på alle.

Eksempelvis kan tilmeldingen til dit firmas nyhedsbrev være MWA på tværs af firmaets blog, mens der i nogle udvalgte blogindlæg kan være en specifik MWA (fx et link, du meget gerne vil have den besøgende til at klikke på) — hvorved nyhedsbrevsformularen ikke længere er MWA.

Først når du har styr på, hvad din MWA er for en konkret side, vil du kunne optimere den, således at den besøgende gør som du ønsker (fx med Website Optimizer). Og ved at fokusere på din MWA, er risikoen for, at dine sider bliver for rodede også mindre.

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

6 svar til “Har du styr på din MWA?”

  1. Vadskær Avatar

    Hmmm – nu ser det nok ud som om, jeg bare er efter dig mht at rette dine indlæg, men normalt kalder man det altså “most wanted response” – men du kan jo fint coine dit eget begreb. Det kan jo godt give pote og være en del af et brand. Bare se Chris Anderson og Long Tail.

    Eller – der er selvfølgelig ikke noget, der er mere rigtigt end andet, men der er nok flere, der vil forstå det, hvis du kalder det “most wanted response”.

    1. Michael Kjeldsen Avatar

      @vadskær
      Jeg har altid brugt Most Wanted Action, ved egentlig ikke hvorfor – måske udspringer det af Call to Action. Eller også klinger det bare bedst for mig.

      Jeg har ihvertfald erfaring med, at det er nemmere at forklare MWA for kunder, har hørt om C2A, for så er forståelsesafstanden kortere 🙂

      Jeg har præciseret det i teksten.

  2. Vadskær Avatar

    Same same – but different ;o)
    Det er jo også ligegyldigt – jeg forstod det i hvert fald. Du ville nok have opnået noget mere trafik på “most wanted response”, men nu står det da her i hvert fald et par gange, så kan det være, at Google alligevel fanger den.

    Personligt har jeg aldrig haft så… hvad skal vi kalde det? “intellektuelt udfordrede kunder”, som ikke kunne forstå udtrykket “most wanted response”. Måske skal du bare lære at udtrykke dig lidt mere klart eller finde nogle flere kunder fra MENSA ;o)

    Anyhow – hensigten er god nok. Der er ALT for mange, der ikke har styr på deres MWA

    1. Michael Kjeldsen Avatar

      “Personligt har jeg aldrig haft så… hvad skal vi kalde det? “intellektuelt udfordrede kunder”, som ikke kunne forstå udtrykket “most wanted response”. Måske skal du bare lære at udtrykke dig lidt mere klart eller finde nogle flere kunder fra MENSA ;o)”

      Nu er købmænd jo lige så forskellige som alle mulige andre folkeslag, og nogle er nogle gamle hunde, der nødigt vil lære nye tricks – ligesom mine dårlige vaner også er svære at ændre 😉

      Men det vigtigste er jo, at de forkuserer på problemet, uanset hvad de så kalder dem, om det så er MWA, MWR eller B.I.G.B.U.Z.Z.P.I.L.E. 😛

  3. Jacob Kildebogaard Avatar

    Der er en stor forskel på Call to action og Most wanted response.

    MWR kan oversættes til at være KPI´er – Hvad ønsker vi brugerne gør på vores hjemmeside? Det kan dog også være hvad ønsker vi at brugeren gør på den konkrete side.

    Call to Action er en visualisering af de vi ønsker brugerne gør på den specifikke side, dvs. et udtryk der bruges i forhold til design af en side.

    Så der kan være en fordel i ikke at blande de to udtryk sammen, da de som sådan betyder ret forskellige ting. 🙂

    Men udover det er din pointe helt rigtig. Man ser så mange sider, hvor der ikke er call to action. Fx en masse firmaers nyhedssider. Der er ikke engang nogle “relaterede nyheder” eller lignende.

    1. Michael Kjeldsen Avatar

      Jeg er sådan set enig, Jacob, men så lad mig lige trække snakken tilbage på det, indlægget handler om:
      At alle sider ikke kan have to (eller flere) mest ønskede interaktioner. èn af dem vil altid være mere ønsket end den/de andre, fx at man helst vil have brugeren til at købe en tjeneste, fremfor at vælge den gratis lightversion 🙂

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.