3 minutes

Når man arbejder med Google Website Optimizer, er det nemt at miste fokus og koncentrationen – simpelthen fordi man “jo bare kan slette de forslag, der ikke virker”. Men der er faktisk en idé i, at bruge den tid, det tager, for at ud- og afvikle forsøg.

Google Website Optimizer er lukket ned pr. 1/8-2012. Har du kun behov for simple A/B-tests, kan du i stedet benytte Content Experiments, der er indbygget i din Google Analytics. Har du behov for mere avancerede funktioner som fx Multi Variate Tests (MVT), så kan du i stedet overveje Visual Website Optimizer (min favorit), Optimize.ly eller et af de andre værktøjer, du kan finde på denne liste: WhichMVT.com

Her er fem overordnede tips til Google Website Optimizer:

 1. Stil de store spørgsmål. Lad være med, kun at teste små fnidder-ting som fx en nuance af gul. Test istedet markant forskellige farver i designet (rød vs. grøn. vs. gul). Test drastiske ændringer; det giver de mest statistisk signifikante resultater.
 2. Tag den tid, det tager at skrive tekst, designe grafik og gennemtænke opsætning. Test ikke for at lave en test, men test fordi du har en idé om, at den konkrete ændring rent faktisk er en forbedring. Det, du tester, skal være noget, der har værdi for dit site, og som potentielt set er dit fremtidige indhold.
 3. Vent. Selv med meget trafikerede sites tager det tid at få valide data. Lad testen løbe i minimum en uge, så der ikke kommer misvisninger på baggrund af forskellige brugertyper på forskellige dage. Jeg anbefaler ikke en løbetid på under to uger, og uanset hvad, bør du først tage en endelig beslutning, når Google Website Optimizer har udråbt en vinder (= 95% chance for, at resultatet er korrekt).
 4. Begræns antallet af elementer, du vil teste. Jo flere elementer du bringer i spil samtidig, jo længere tid tager det at gennemføre testen, da det kræver flere besøgende. Test hellere små ændringer, så får du hurtigere et resultat, og jo hurtigere kan du komme videre til næste element.
 5. Test de rigtige sider. Kig i dit webanalyseværktøj (fx Google Analytics) og find de sider på dit site, der har den højeste bounce rate (afvisningsprocent). Her er der gode muligheder for drastiske forbedringer, så læg din energi her – efterhånden som du får optimeret dit site, rykkes der rundt på listen.

Jeg kan anbefale “Always Be Testing” (B.Eisenberg, J.QuartovonTivadar, L.T. Davis, 2008) samt “Landing Page Optimization” (Tim Ash, 2008), hvis du vil gå i dybden med optimering af websites. De er guld værd!

Hvis du har fået mod på at komme igang, så kan du her finde masser af tips, tricks og idéer til Google Website Optimizer.
 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej
4 replies
  • Michael Kjeldsen
   Michael Kjeldsen says:

   GWO er genialt til at optimere dit site – det kan ikke betale sig, ikke at gøre det! 😉

   Svar
 1. Steffen
  Steffen says:

  Må godt nok snart se at komme igang med at arbejde med GWO.
  Kan både se her og har hørt andre steder hvilke resultater der kan opnås.
  Det må være projektet for imorgen 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.