Overordnede tips til konverteringsoptimering

Når man arbejder med konverteringsoptimering, er det nemt at miste fokus og koncentrationen – simpelthen fordi man “jo bare kan slette de forslag, der ikke virker”. Men der er faktisk en idé i, at bruge den tid, det tager, for at ud- og afvikle forsøg.

Her er fem overordnede tips til konverteringsoptimering:

 1. Stil de store spørgsmål. Lad være med, kun at teste små fnidder-ting som fx en nuance af gul. Test istedet markant forskellige farver i designet (rød vs. grøn. vs. gul). Test drastiske ændringer; det giver de mest statistisk signifikante resultater.
 2. Tag den tid, det tager at skrive tekst, designe grafik og gennemtænke opsætning. Test ikke for at lave en test, men test fordi du har en idé om, at den konkrete ændring rent faktisk er en forbedring. Det, du tester, skal være noget, der har værdi for dit site, og som potentielt set er dit fremtidige indhold.
 3. Vent. Selv med meget trafikerede sites tager det tid at få valide data. Lad testen løbe i minimum en uge, så der ikke kommer misvisninger på baggrund af forskellige brugertyper på forskellige dage. Jeg anbefaler ikke en løbetid på under to uger, og uanset hvad, bør du først tage en endelig beslutning, når Google Website Optimizer har udråbt en vinder (= 95% chance for, at resultatet er korrekt).
 4. Begræns antallet af elementer, du vil teste. Jo flere elementer du bringer i spil samtidig, jo længere tid tager det at gennemføre testen, da det kræver flere besøgende. Test hellere små ændringer, så får du hurtigere et resultat, og jo hurtigere kan du komme videre til næste element.
 5. Test de rigtige sider. Kig i dit webanalyseværktøj (fx Google Analytics) og find de sider på dit site, der har den højeste bounce rate (afvisningsprocent). Her er der gode muligheder for drastiske forbedringer, så læg din energi her – efterhånden som du får optimeret dit site, rykkes der rundt på listen.

Jeg kan anbefale “Always Be Testing” (B.Eisenberg, J.QuartovonTivadar, L.T. Davis, 2008) samt “Landing Page Optimization” (Tim Ash, 2008), hvis du vil gå i dybden med optimering af websites. De er guld værd!

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

4 svar til “Overordnede tips til konverteringsoptimering”

 1. Rune Hansen Avatar

  Gode pointer… Må sku snart igang med at lege lidt mere med GWO 🙂

  1. Michael Kjeldsen Avatar
   Michael Kjeldsen

   GWO er genialt til at optimere dit site – det kan ikke betale sig, ikke at gøre det! 😉

 2. Steffen Avatar

  Må godt nok snart se at komme igang med at arbejde med GWO.
  Kan både se her og har hørt andre steder hvilke resultater der kan opnås.
  Det må være projektet for imorgen 🙂

  1. Michael Kjeldsen Avatar

   Steffen,

   du bør ALTID have en test kørende – det kan gøres rigtig simpelt, og det er monetos lige ned i muldvarpen 🙂

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.