Conversionboost 16 – Opfølgning

Billede af Michael Kjeldsen på scene

Hvis du ikke lige ved det, så har jeg holdt oplæg om konverteringsoptimering for 200 topmotiverede konverteringsoptimister, webanalytikere og online marketing-specialister, på 2016-udgaven af Conversionboost. Det kom på plads lidt i en fart søndag aften, da altid underholdende (og bandende) Craig Sullivan desværre måtte melde afbud.

Jeg blev spurgt, om jeg kunne springe ind i stedet for, og det sagde jeg ja til. Med oplægget “Opskriften på at f#%ke dit konverteringsarbejde op”.

Efterfølgende har jeg fået nogle afklarende spørgsmål ind (via bla. Twitter, Sli.do og mail), som jeg gerne vil følge op på her.

(Disclaimer: Af principielle (og forhåbentligvis åbenlyse) årsager, kan jeg ikke udtale mig om konkrete kundeforhold.)


“Kan du uddybe hvad du mener med at man bør afvige fra brand og designguides?” — Anonym

Idéen med at kunne udfordre design- og brandguiden handler om at søge et punkt i modningsprocessen, hvor virksomheden (som samlet enhed) i langt højere grad tør lade sig styre af, hvad der viser resultater, end af en design- og/eller brandguide, der er udtænkt i en strategi-proces. Optimalt set, burde al kommunikation være i spil i konverteringsoptimeringsarbejdet, og ingen køer være hellige.

Det, jeg slår på tromme for er, at man (som virksomhed) i optimeringsarbejdet tillader afvigelser, dels for fremdriftens skyld, og dels for at tillade, at kommunikationen kan få lov til at udforske nye veje. Lidt á la [Company] X-tankegangen, hvor virksomheden trækker forretningsudviklingskompetencer ud i selvstændige enheder, der ikke på samme måde er låst fast i “sådan her plejer vi at gøre”. Eksempler herpå er fx Danske Banks Project X, Google/Alphabet’s “X” etc.


“Når du kigger på browsertype og version: Bør du ikke nøjes med at kigge på en enkelt device?!” — Anonym

Michael: Jo og nej. Jo, fordi det giver rigtig god mening, at kigge på så isolerede segmenter som muligt. Nej, fordi der sagtens kan være en underlæggende problemstilling i fx en browsers layout engine (Gecko, WebKit, Trident etc). Eksemplet på tavlen var et konkret eksempel, ikke hele analysen. For at vise idéen om at huske at dykke ned i tallene, ikke hele processen.


Hvilken del af ecommerce sites elsker du at arbejde med? — Anonym

Michael: Godt spørgsmål… jeg tror ikke, at der er en bestemt del af ecommerce-sites, jeg elsker at arbejde med mere end andre. Jeg arbejder ud fra en filosofi om, at ressourcerne skal bruges der, hvor de giver bedst mening, og nogle gange er det i checkout-flowet, andre gange kategorisider eller forsiden.

En meget stor del af det arbejde jeg udfører er, at analysere og prioritere—oftest som et samarbejde mellem min virksomhed og den pågældende kunde—og det er i dette energifelt, at jeg virkelig elsker at være. Selve testen er blot et værktøj, mit drive kommer af de situationer, hvor al fodarbejdet viser sig at bære frugt.

 
  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Comments

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.