Blogs om split-test

Split-testing er ved at vinde indpas online, og især i iværksættermiljøet er der en del buzz omkring emnet. Dette er specielt faciliteret af allestedsnærværende Google, der har udviklet et gratis (surprise!) værktøj til at udføre split-test: Google Website Optimizer (GWO).

I forhold til mange af Googles andre værktøjer, er dokumentationen til GWO stadig temmelig sparsom, men der findes en lang række blogs, der bruger spalteplads på, at udbrede kendskabet til værktøjet. Som med alt andet er kvaliteten svingende, men der findes en del guldkorn derude.

Herunder har jeg samlet en række danske og udenlandske blogs, der skriver om split-testing, fra det overordnede overblik til tekniske, nørdede indlæg.

Er du nystartet bruger af split-test-værktøjer vil jeg anbefale dig, at du læser denne artikel først, der præsenterer en række overordnede tips til, hvordan du får mest ud af dine split-tests.

Hvis du kender til en blog, jeg ikke har fået med, så skriv det i kommentarerne, så tilføjer jeg den på listen.

Danske blogs om split-test

Michael Kjeldsen.com — nærværende blog. Jeg skriver om split-testing ud fra et praktisk perspektiv, med fokus på at have fingrene i bolledejen. De mere teoretiske indsigter overlader jeg til andre, med interesse for statistik og psykologi.

@kjeldsen


www.v4d5.net/blog — Morten Vadskærs blog, der omhandler e-handel og split-tests. Det var Mortens blog, der fik mine øjne åbnet for hele denne gren inden for konverteringsoptimering.

@vadskaer


Online-tekstforfatter.dk — Michael Aagaard brager derudad med masser af fede cases og tips til konverteringsoptimering. SUPER FED kilde til inspiration og baggrundsviden.

@Contentverve


Mogens-Moeller.dk/blog — Mogens Møller spytter en masse spændende artikler ud om konverteringsoptimering. Helt sikkert værd at kigge på for den seriøse split-tester

@MogensMoeller


Webanalytiker.dk — Jacob Kildebogaard blogger mest om webanalyse og statistik, men der kommer i ny og næ gode indsigter i, hvordan split-testing og analyser går hånd i hånd, og faktisk er dybt afhængige af hinanden.

@webanalytiker


OleG.dk — Ole Gregersen bidrager i høj grad til, at dele forståelsen for processen bag alle de cases, der dagligt kommer på CRO-området. Blogger også om konverteringsoptimering på Amino.

@OlegUsability


Jacob Worsoe.dk — En god pose blandede bolsjer om analytics og split-tests, med høj kvalitet i indlæggene.

@jacobworsoe

Udenlandske blogs om split-test

Unbounce.com/blog/ — jeg læser den dagligt, og hver dag er det høj kvalitet, der kommer ud af denne blog. Jeg kan ikke give den en bedre anbefaling…


Wider Funnel.com — ikke en blog, men en oversigt over en lang række cases, hvor split-tests er blevet brugt til at optimere konverteringer. Indeholder masser af spændende og tankevækkende indhold.


Conversion-Rate-Experts.com — en af de blogs, du skal følge. Den er fyldt med spændende cases, tips og idéer til, hvordan du vold-udnytter konverteringsoptimering til din fordel.


ABtests.com — Her kan du uploade din splittest-case, og få respons og feedback på den. Her er masser af god inspiration at hente.


ContentVerve.com — Michael Aagaard blogger også på engelsk. Dele af indholdet er også at finde på online-tekstforfatter.dk, men der er også unikt, fedt indhold og fede cases har, du ikke finder andre steder.

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

11 svar til “Blogs om split-test”

 1. Claus Heinrich Avatar

  God liste med nogle skarpe hoveder. Sker at jeg skal henvise kunder til webanalyse specialister, så nu kan de blive sendt herind og selv vurderer.
  Og dejligt med Twitter link på de enkelte.

  1. Michael Kjeldsen Avatar

   De skal være velkomne 🙂

 2. Potter Avatar

  Super ide med henvisninger til steder hvor man kan blive klogere på GWO.

  Indlægget ryger på min Delicious konto, så jeg har noget godt at kikke på i juleferien.

  Potter

 3. Vadskær Avatar

  Nej Michael – det er jeg godtnok glad for, at jeg har kunnet få endnu een til at bruge GWO. Jeg fik mail fra en anden bruger forleden om, at han havde brugt GWO og havde nedbragt sin bounce rate betragteligt.

  GWO har været et ultra-stærkt værktøj for mig og har resulteret i meget bedre konvertering, så bliver så glad når jeg hører, at andre også kan se det geniale i det.

  Jeg synes i øvrigt du mangler links til både Techie Guide (som da i øvrigt dokumenterer GWO meget godt) og så http://www.gwotricks.com – hvor der er nogle gode guldkorn.

  -Dælme også en stor grøn kontakt-knap, du har fået på siden, hva’?

  1. Michael Kjeldsen Avatar

   Den skal jo kunne ses — og læg mærke til den elegante web 2-punktum-nul-effekt 😉

   Det er rigtigt med GWO-tricks, den bruger jeg faktisk hver eneste gang, jeg har glemt, hvordan jeg laver test på eksterne links. Den er tilføjet listen!

 4. Jacob Worsøe Avatar

  Mange tak for at tage mig med på denne fine liste – jeg skal forsøge at leve op til det 🙂

  Mit efternavn staves iøvrigt “Worsøe” i virkeligheden. Jeg har bare lavet “ø” om til “o” i mit domæne. Bare lige for at rette misforståelsen 🙂

  1. Michael Kjeldsen Avatar

   Dit navn er rettet – og du skal endelig ikke føle dig presset, jeg sletter bare henvisningen, hvis du ikke leverer varen 😉

 5. Jacob Worsøe Avatar

  Haha okay, så er jeg ganske rolig 🙂

 6. Vadskær Avatar

  Hæææ.. Nu er kontakt-knappen jo gul. That’s the spirit, Michael ;o)

  God jul

 7. Michael Kjeldsen Avatar

  @vadskær
  En klog mand fortalte mig engang, at man altid skal teste, men indtil videre lader det sgu til, at farven er fløjtende ligegyldig 🙂

 8. Ole Gregersen Avatar

  Hej Michael
  Jeg vil gerne ydmygt påpege at jeg blogger om optimering både her http://www.amino.dk/blogs/olegregersen/ – og http://www.oleg.dk/blog/

  Mvh. Ole

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.