søgemaskinernes retningslinjer for hjemmesider

Du kan finde en masse hjemmesider med retningslinjer for, hvordan din side skal være opbygget, for at søgemaskinerne elsker din side.

Jeg vil midlertidig mene, at det bedste sted at starte, er at læse søgemaskinerne egne retningslinjer, da ikke alle “seo-eksperter” ved hvad de snakker om. Det er også vigtigt at være opmærksom på faldgruber, der kan gøre skade på din rangering i søgemaskinerne, og i værste fald få din side smidt ud.

Søgemaskinernes retningslinjer er, set over en bred kam, skrevet temmelig generelt og flyvende, men det er vel egentlig også ganske fornuftigt, set i forhold til, at de jo heller ikke røber deres præcise logaritmer for, hvordan de ranker en side.

Retningslinjer (guidelines)

Google’s retningslinjer for gode hjemmesider (Webmaster Guidelines)

MSN Live’s retningslinjer for gode hjemmesider (Live Search Site Owner Help)

Yahoo’s retningslinjer for gode hjemmesider (YAhoo Search Content Quality Guidelines)

Vær især opmærksom på at læse…

søgemaskinernes regler for, hvordan du ikke må lave dine hjemmesider (fx skjulte links, forskel på den side søgerobotterne og den side, brugerne ser, etc), da din side i værste fald kan blive bandlyst fra resultaterne.

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “søgemaskinernes retningslinjer for hjemmesider”

 1. hjemmesideoptimering blog Avatar

  Det er som sådan udemærket at følge retningslinierne fra Google. Men de er, som du selv skriver, temmelig svage i deres udmeldinger, så derfor er der også plads til, at man selv skal vurdere, hvor tæt man på kanten man vil gå. Der er trods alt mange penge i at ranke godt på firmaets vigtigste søgeord, så det er altid en afvejning, hvor langt man vil gå. Man skal dog passe på, hvis man ikke er så erfaren med hjemmeside optimering. For visse ting slår google hårdt ned på, så det skal man under alle omstændigheder undgå

  1. admin Avatar
   admin

   Helt enig – det er vigtigt, at man ved hvad man foretager sig, inden man tager chancer. Omvendt så er jeg også all in for, at man prøver sig frem, for der er ingen der kommer foran, ved at gå i andres fodspor 😉

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.