SEO-julekalender 2009

Denne SEO-julekalender har tidligere været udgivet som enkeltstående posts, men er nu samlet på én side. Ikke alle “låger” er gyldige i dag, men hovedparten (typisk dem, der behandler mere generelle emner) er stadig gangbare.

1. dec: Skriv en artikel på eHow.com

eHow.com er en artikeldatabase, hvor du kan skrive små how-to’s om, hvordan man gør et eller andet. Det kunne fx være en how-to om, hvordan man gør grillen eller cyklen vinterklar, eller en how-to om, hvordan man folder et papirsfly.

Og hvordan skal det så hjælpe dig i dit SEO-arbejde? Jo, det er sådan, at eHow gør brug af doFollow-links i guiderne, så hvis du skriver en artikel om et emne, der er relevant for dit site, kan du linke til det. Det er gratis, og du får linkjuice med i købet.

Det var lige et 100% gratis linkbuilding-tip – glædelig 1. december 🙂

Tjek, om der er nogen, der linker til døde sider på dit site (brug evt. søgemaskinernes webmaster-værktøjer til at tjekke). Hvis der er nogen der gør det, så kan du gøre en af flere ting:

 1. Kontakt webmasteren på sitet, og opfordr vedkommende til at rette linket til det korrekte/et nyt.
 2. Opret en side eller en 301 redirect på det pågældende link.
 3. Hav, som minimum, en 404 fejlside.
 4. Vær ligeglad, og mist linkjuice (kan ikke anbefales).

Glædelig morgenfrossen 2. december 😉

3. dec: Bliv gæsteblogger

Find blogs, der er relevante for dit produkt/service, og tilbyd at skrive et gæsteindlæg om noget, der er relevant for målgruppen af de enkelte blogs.

Skriv et godt indlæg (nej, det skal ikke være ligegyldig reklame for dig selv), og i forbindelse med indlægget sørger du så for, at der er en kort præsentation af bloggeren (dig), med link til dit site.

21 dage tilbage 🙂

4. dec: Systematisér din linkbuilding

Hvis du har en høj linkbuildingaktivitet, kan det være en stor fordel at systematisere den, så du ikke risikerer at bruge tid på, at tilmelde dit site til fx linkkataloger, det allerede er repræsenteret i.

Om du administrerer dine linktilmeldinger i hånden, i et regneark eller et dedikeret værktøj til det, er for så vidt ikke så vigtigt, så længe du bare gør det!

Linkkataloger.dk kan du finde en kæmpe oversigt over linkataloger – både danske og udenlandske – og du kan oprette dine sites derinde, hvorefter du har et overskueligt (og næsten helt automatisk) overblik over, hvilke linkkataloger dit/dines sites er tilmeldt.

Der er også mulighed for at administrere dine linktilmeldinger på fx Seosupporter.com, her kræves der dog en smule mere manuelt arbejde. Men ikke mere, end at det kan overskues af alle.

5. dec: Minimér server-load

I slutningen af sidste uge lancerede Google et “site performance”-værktøj i deres Webmaster Tool. Det giver en meget god idé om, at sidens loadtid er en vigtig faktor i rangeringsalgoritmen — og muligvis bliver endnu vigtigere i 2010.

Sørg derfor for, at:

 • Koden er skåret ned til et absolut minimum.
 • Fjern ligegyldige html-kommentarer.
 • Brug eksterne css-filer til visuelt design.
 • Læg javascript i eksterne filer.
 • Brug en host, der leverer en tilfredsstillende svartid.
 • Brug ikke billeder til tekst. Brug tekst til tekst (det hjælper også dit generelle SEO-arbejde betydeligt!
 • Undlad så vidt muligt at lave hjemmesider, der gør brug af eksterne plugins (fx Flash, Silverlight etc).

Glædelig julefrokost-tid!

6. dec: seo-effektive pressemeddelelser

De fleste virksomheder skriver pressemeddelelser med udgangspunkt i “de gamle medier”, dvs. masser af tekst, måske et par vedhæftede word-dokumenter eller pdf’er samt et billede eller to af produkter og den administrerende direktør.

Ud over dette, så følger der (måske, kun måske) et par klikbare links med i bunden af pressemeddelelsen, typisk til virksomhedens www-forside.

En god SEO-pressemeddelelse indlejrer også links til sitet, men de indlejres løbende i teksten, med gode ankertekster, der linker til lige præcis dén relevante side på dit site, der fortæller om det, det konkrete afsnit i pressemeddelelsen handler om. Dette er vigtigt, da flere links til samme side ikke har nogen seo-mæssig værdi, da det kun er det første link til en konkret side der tæller. Indlejr gerne flere links til forskellige undersider på dit site, men husk at de skal være relevante, for den tekst der linkes fra.

Til sidst i pressemeddelelsen kan du så have et link til forsiden af dit site — helst med en relevant ankertekst for seo’ens skyld, men vær opmærksom på, at der kan være en branding-mæssig værdi i, at skrive www-adressen som ankertekst. Men det er en helt anden diskussion, som jeg ikke vil komme ind på her.

Her kan du læse mere om seo-effektive pressemeddelelser.

Dybe links er et af seo-nørdens bedste værktøjer, og hvis de bruges rigtigt, så er det her du henter de høje konverteringsrater.

Termen “dybe links” har af de store medier fået en negativ klang, sådan lidt hen ad en kriminel handling, men dybe links er faktisk bare links til sider, der ligger i et underbibliotek under et hoveddomæne (fx domæne.dk/dybt-link.htm). Mange mennesker tror da også, at linkbuilding kun skal foregå til hoveddomænet — det er en fejlagtig opfattelse.

Men faktisk er der (potentielt) flere konverteringer (besøgende der bliver kunder) at hente, hvis du har opbygget en ordentlig linkstruktur. Ved at linke dybt til undersider på dit site, med relevante ankertekster, får du nemlig disse sider til at blive vist på relevante søgninger.

Et eksempel

Hvis en bruger søger på “køb sort kaffekande alfi”, er det meget mere relevant at din side med netop sorte alfi-kaffekander rangeres højt på den søgefrase, end at brugeren bare ser et link til din forside. For hvis brugeren først kommer ind på den, og derefter skal rode rundt i menuer, interne søgninger og kategorier, så er vedkommende altså skredet, for internetbrugere har ingen tålmodighed.

Og husk også, at søgemaskinerne ønsker, at din side har en naturlig linkprofil, dvs. både dybe links og links til forsiden.

Her kan du læse mere om det hellige trekløver indenfor onlinemarkedsføring: Trafik, trafikanalyse og konverteringsoptimering.

8. dec: Tjek dine placeringer – korrekt!

Når du arbejder med SEO, er det jo af og til nødvendigt at overvåge, om dit arbejde bærer frugt og resultaterne indfinder sig. Den lavpraktiske måde du kan gøre det på, er at hoppe over i den relevante søgemaskine, og foretage en søgning på det eller de keywords, du gerne vil findes på, og så tælle dig frem til dit sites position.

Hvis du gør det på denne måde, så er det ekstremt vigtigt, at du undgår at snyde dig selv, ved at dit søgeresultat påvirkes af tidligere søgninger.

Indtil i lørdags foregik det (for Google’s vedkommende) ved, at du blot sikrede dig, at du var logget ud af Google (klikkede på “log ud” oppe i højre hjørne af google.dk), men nu har Google indført, at søgeresultaterne også personliggøres når du er logget ud.

Heldigvis kan du også nemt omgå denne proces, ved at framelde dig personliggjorte søgninger — hvilket anbefales af flere seo-eksperter, blandt andet Thomas Rosenstand. Følg dette link, hvor Thomas viser, hvordan du undgår at snyde dig selv, når du aflæser din ranking. Jeg bruger selv primært Impersonal.me nu om dage.

Jeg vil i øvrigt anbefale dig, at du kun i ringe grad baserer dine resultatrapporter på egne søgninger, da der er en del usikkerheder forbundet med dem, og istedet benytter en automatiseret tjeneste, der tager højde for disse.

9. dec: Navngiv billeder og grafik ordentligt

Når søgemaskinerne crawler dine sites, bruger de blandt andet grafik og billeder til at vurdere, hvilke termer den enkelte side skal ranke højt på.

Dette foregår i praksis ved, at de læser filernes navne (fx billede.jpg), hvorefter de vurderer, om de har relevans for resten af siden. har de ikke det, jamen så betyder det, i bedste tilfælde, ikke noget som helst.

Har du til gengæld navngivet dine filer ordentligt, fx knallert-to-takts-motor.jpg på en side, der omhandler to-takts-motorede knallerter, så får siden lige yderligere et nyk opad i søgemaskinernes SERP’s.

Så drop filer med navne som 24jd43e344fj235r-001.org.jpg — også selvom det er det nemmeste, bare at copy/paste direkte fra leverandøren — og benyt beskrivende filnavne istedet.

10. dec: Lav unikt indhold

Det burde slet ikke være nødvendigt at nævne, men utroligt mange webshop-ejere er ikke klar over det: Skriv unikt indhold og du overlever — kopier, og du forsvinder.

Sagen er nemlig den, at hvis søgemaskinerne finder flere sites med nøjagtig samme indhold, så udvælger de den mest relevante side blandt dem alle, som de så vælger at vise brugeren. Ofte vil den mest relevante være den, der først har bragt teksten. Resten pakkes væk i søgeresultaterne, og sandsynligheden for, at de får besøg fra resultatsiderne er minimal.

Der er her tale om duplicate content, som er en ren dræber i e-handelsammenhæng, og det skal så vidt muligt undgås.

Derfor: Hvis du har en webshop, så lad være med blindt at kopiere de tekster ind på produktsiderne, du modtager fra leverandørerne. Skriv din egen tekst eller omskriv den udleverede tekst væsentligt!

Skriv teksten med de relevante nøgleord in mente, og du vil opleve, at dit site vil flyve op gennem søgeresultaterne.

11. dec: Egen linkbuilding er en taberstrategi

Hvis du baserer hele din linkbuildingstrategi på, at du selv skal opbygge links, så kan du ligeså godt indse, at det er en kamp du taber på forhånd. For det er det på sigt.

Som nævnt tidligere, så er indgående links nok den vigtigste strategi, i forhold til at gøre dit website synligt i søgeresultaterne, men du vil aldrig kunne producere den mængde links, det kræves for at ligge nummer 1 på meget konkurrenceprægede keywords.

En strategi, der til gengæld brænder helt igennem, er at producere indhold, som folk gider at linke til. Hvis du kan få andre sites til at linke til dig, opnår du:

 • En masse indgående links, fra sider du måske aldrig ellers ville kunne komme ind på.
 • At andre laver dit linkbuilding-arbejde for dig.
 • Større spredning på IP-adresser. 500 links fra samme IP giver ikke meget “optur” i søgemaskinerne.

Så det er bare med at komme i gang med at skrive gode, sjove, provokerende indlæg, som folk gider at linke til!

12. dec: Alle titler skal være unikke

Uanset om du laver dit site i Frontpage, Dreamweaver, notesblok eller gennem et CMS, så er det tvingende nødvendigt, at alle dine <title>-tags er forskellige!

Hvis søgemaskinerne kommer forbi dit site, og alle </title><title>-tags er ens, så bliver de forvirrede, og ranker dit site ned. Det er derfor ekstremt vigtigt, at hver enkelt side har en unik titel.

Du kan tjekke dit site for enslydende </title><title>-tags via Google Webmaster Tools.

Hvid jul? Det håber jeg 🙂

13. dec: Skriv keywords i starten af titlen

Når du skriver dine sidetitler — som skal være unikke — så bør du skrive dine vigtigste keywords i starten.

Hvorfor? Jo, det er jo fordi søgemaskinerne vurderer de første ord højere, end dem til sidst. Og samtidig viser de kun de første 65-70 tegn af titlen i søgeresultaterne.

Derfor: Hvis du skal have dit brand i </title><title>-tag’et, så skriv det til sidst (ligesom det ses her på siden).

14. dec: Lav link- og resourcelister

Lav lister med links til gode resourcer (fx blogs, e-bøger, shops etc) inden for et specifikt område.

Sørg for at listerne bliver både meget omfattende og af høj kvalitet, så er der gode chancer for, at folk vil begynde at linke til dem.

15. dec: Opfordr dine brugere til at linke til dig

Der er ikke noget forkert i, at opfordre dine læsere til, at dele links til din blog med andre. Ofte vil folk såmænd gerne, men skal lige have et kærligt spark bagi.

Du kan vælge at gøre det direkte, fx “Del denne liste med dine venner”, eller indirekte, fx ved at facilitere nem deling gennem de forskellige bookmarking-services (fx del.icio.us eller aNyhed.dk. Du kan også stille bannere og anden kode til rådighed, så brugerne bare kan copy/paste linket direkte ind på deres site.

Jo mere snak du kan skabe om dit site, jo større er chancen for, at folk også linker autonomt.

16. dec: Bliv sponsor

En god måde at få gode indgående links til dit site, er ved at blive sponsor.

Mange foreninger og organisationer efterspørger sponsorater, og de fleste har også en hjemmeside, hvor de kan linke tilbage til din side. Det bør du snildt kunne stille som krav.

Hvem du sponsorerer og hvor dyrt sponsoratet er, det er for så vidt ligegyldigt, men jo mere kendt den organisation du sponsorerer er, jo mere værdi er der også potentielt i linket fra deres site.

Som det tidligere er nævnt, er udgående links af en vis vigtighed for dit site. Du skal derfor ikke være bange for at linke ud, da det kan være med til at få brugerne til at anse dit site for at være en god kilde, der er værd at linke til.

Desværre sker det jo, at links dør eller overtages af linkfarms eller lignende, og det er ikke noget, søgemaskinerne ser positivt på, og derfor er det vigtigt, at du tjekker dine udgående links regelmæssigt.

Du kan enten gøre det manuelt eller via en bad neighborhood checker som fx via Bad Neighborhood Link Checker.

Skulle et eller flere links vær blevet “inficeret”, så kan du enten:

 • Være ligeglad.
 • Slette det.
 • Finde et andet sted at linke til.

18. dec: God citat-skik

Skriv ALTID unikt indhold. Det kan ikke siges ofte nok! Men nogle gange er citater nødvendige.

Hvis du kopierer fra andre, så vil du i bedste fald opleve, at dit site blot ikke vises i relevante søgninger, og i værste fald, at dit site nedjusteres i værdi.

Der er lidt tvivl om, hvordan specielt Google behandler Duplicate Content (husk også at læse kommentarerne, hvor en af Danmarks stærkeste SEO’ere sår tvivl om Googles officielle udmelding.)

En ting alle SEO’ere dog kan blive enige om, er, at duplicate content i så vid udstrækning (og gerne helt) undgås.

Skriv dine tekster selv, omskriv teksterne fra leverandørerne, men husk også, at du gerne må citere mindre stykker tekst, så længe det kun er en lille del af teksten på den pågældende side.

Eksempel på god citat-skik

Et kendt citat fra Albert Einstein kunne se således ud:

Before God we are all equally wise – and equally foolish.
Albert Einstein

og koden ser således ud:

<blockquote lang="en_US" cite="http://www.quotationspage.com/quote/248.html">
<p>Before God we are all equally wise - and equally foolish.</p>
<p>— <a href="http://www.quotationspage.com/quote/248.html">Albert Einstein</a></p>
<blockquote>

Hermed fortæller du søgemaskinen følgende:

 • <blockquote> : Nu kommer der et citat.
 • lang="en_US" : Teksten i citatet er amerikansk engelsk.
 • cite="x" : Citatet findes på dette link.
 • <a href="x"> : Link til citatet, godt for både brugere og søgemaskiner.

Dermed har du fortalt søgemaskinerne, at det er et citat, og ikke duplicate content som sådan. Og så har du ihvertfald gjort dit for, at søgemaskinerne ikke skal blive “sure” på dig 🙂

19. dec: Deltag i Nordjyske Mediers forum

Nordjyske Mediers brugerforum (ditCentrum) (http://ditcentrum.nordjyske.dk) benytter ikke nofollow på links i debatten.

Find en debat der relaterer sig til dit produkt/service, og skriv en relevant kommentar, og link til den relevante underside på dit site.

Så er der lige dejlig linkjuice fra et godt site 🙂

20. dec: Tjek din interne søgemaskine for keywords

Har du en søgemaskine internt på dit site, så er det en rigtig god kilde til, hvad dine brugere tror, de kan finde på dit site.

Ved at tjekke dine interne søgninger kan du opbygge en database med gode nøgleord, som du ved der er nogen der søger efter. Brug disse nøgleord til at opbygge landingssider, blogindlæg, guides, varer etc, som brugerne efterspørger — brugerne søger dem nemlig også i søgemaskinerne.

Hvis du ikke allerede tracker hvad der søges på, så er det bare med at komme igang. Har du ikke mulighed for det via dit cms, kan det klares gennem fx Google Analytics. I GA kan du også se, hvilke sider søgningen er foretaget fra, og meget mere.

21. dec: Glem PageRank – det betyder så forsvindende lidt

Lad være med at fokusere på Google PageRank (PR). For det første er den PR du ser i fx Google Toolbar upræcis, og blot et øjebliksbillede der opdateres med 4-6 måneders mellemrum. For det andet bruges den ikke rigtig til noget.

Istedet skal du vurdere sites ud fra ting som:

 • Indgående links
 • Domænets alder
 • Opdateringsfrekvens
 • Er indholdet unikt?
 • Indholdskvalitet

Disse ting fortæller meget mere om et sites linkværdi, end et forældet tal. Brug PR som en guideline, ikke mere.

22. dec: Overvåg din robots.txt

En forkert opsat robots.txt-fil på din server kan betyde seo-døden for dit site. Det er derfor hamrende vigtigt, at du overvåger den.

Selvom du selvfølgelig holder dig på dydens smalle sti, i forhold til ikke at begå ulovligheder for at få smidt dine konkurrenter ud af markedet, er det desværre ikke alle, der gør det.

Nogle firmaer er så kolde og kyniske, at de vil gå så langt som at hacke dit site. Nogle gange sletter de alle filerne, andre gange installerer de scripts, der installerer malware på dine besøgendes computere. Nogle gange ændrer de endda i filerne, så alle links peger ud på et andet site.

Men nogle af de smarteste konkurrenter er meget mere raffinerede. De ændrer blot en smule i din robots.txt, således at dit site ikke længere kan indekseres af søgemaskinerne — og det er faktisk det samme som at dit site slet ikke eksisterer.

Fordelen for dem (og ulmepen for dig) er, at du ikke umiddelbart kan se, at de har været forbi og hacke dit site, og der kan derfor gå laaang tid, før du opdager problemet. Og derfra kan der yderligere gå lang tid, før du lokaliserer fejlen.

Så dagens seo-tip er: Overvåg din robots.txt-fil, for din forretnings skyld.

Du kan læse meget mere om robots.txt her.

23. dec: Selv negativ omtale skaffer links

Hvis vi ser bort fra links fra bad neighborhoods, så er et link et link.

Dette betyder altså, at hvis du har modet til at være lidt provokerende (overfor medier, konkurrenter, brancher, kendte etc), så er der potentielt masser af links at hente på den front.

Sagen er den, at søgemaskinerne er hamrende ligeglade med, om en artikel på politiken.dk, der linker til dit site, er positiv eller negativ overfor dit site — fuldstændig ligeglade, faktisk.

Hvad søgemaskinen ser, er et link til dit site, fra en artikel der muligvis er relevant for dit site, og hey presto! så har du lige tjent et boost i søgeresultaterne!

Og det er nemmere at komme i medierne ved at sige noget negativt om et emne, end hvis du siger noget positivt…

24. dec: Verdens bedste SEO-tip

Julen er fuld af overraskelser, og med en forhåbning om, at du ikke føler du snydt, kommer her det bedste SEO-tip du nogensinde vil finde:

Lav et produkt eller en service, der for alvor ændrer verden!

Hvis du gør det, så kan du stole på, at folk vil snakke om dig og linke til dig — og dit site vil ryge helt i top i alle tænkelige (relevante) søgninger.

Selvfølgelig vil det da være bedst, hvis dit produkt/service ændrer verden til det positive, men som tidligere nævnt er også links fra negativ omtale linkbuilding.

Glædelig jul!

 • Var denne side hjælpsom?
 • JaNej

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

23 svar til “SEO-julekalender 2009”

 1. Jette Avatar

  Hej Michael.
  Jeg vil bare fortælle, at jeg er herinde og læse hver dag.
  Din blog er rigtig god at læse af en nybegynder, som jeg er.
  Du skriver kort og præcist om emnerne.

  Jeg tror chancerne for at få en hvid Jul i år er store. Det vile være skønt med en hvid Jul for en gangs skyld. Det er så flot og hyggeligt.

  Mvh. Jette

  1. Michael B Avatar

   @Jette
   Det er jeg glad for at høre – målet er også netop, at skrive så alle kan være med 🙂

 2. Hans Jørgen Søndergaard Avatar

  Se denne side om camping, som på godt 1 år er gået fra pagerank 1 til 4-5

  1. Michael B Avatar

   Det er sgu godt gået, Hans Jørgen! 🙂

   Hvordan er konverteringsraten på den side? Altså hvor mange procent af de besøgende bliver til kunder?

 3. Hans Jørgen Søndergaard Avatar

  Det har jeg lidt svært ved at måle, men vores omsætning i 2009 er steget ca. 10 % i forhold til 2008, og det skal ses i forhold til at vores branche har haft et dårligt år i 2009, hvor vores største uger ( 30 og 31 ) var rigtig dårlige pga. vejret, og der blev udbetalt SP-penge lige inden ferien, hvilket gjorde at mange rejste udenlands . Vi mistede hvad der svarer til godt 10 % på campingdelen i uge 30 og 31 pga. vejret.

  1. Michael B Avatar

   I så fald vil jeg anbefale dig at kigge lidt på følgende sider:
   https://michaelkjeldsen.com/tag/split-test/
   http://blog.v4d5.net/
   https://webanalytiker.dk/

   Så kan du lære at måle og forbedre konverteringsraten 😉

 4. Henrik Blunck Avatar

  Det var da en ganske fornuftig måde at gøre det på. Har tidligere brugt de links som f.eks. en artikeldatabase selv foreslog – med kildeangivelse – men må da sige, at denne kodning er endnu smartere.

  Tak fordi du delte det med os kode-nørder. 🙂

  1. Michael B Avatar

   Det var da så lidt 🙂

 5. Patrick Avatar

  Jeg vil nok hellere anbefale Xenu (http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html)

  Det er gratis og det benytter vi når vi skal finde broken links

 6. Jesper Hansen Avatar
  Jesper Hansen

  Nu er det jo bare ikke så let lige at komme i tanke om noget som ændre verden 🙂

 7. Ulrik Avatar

  linket til

  ” det hellige trekløver indenfor onlinemarkedsføring: Trafik, trafikanalyse og konverteringsoptimering.”

  Giver en “404” – desværre..:(

  1. Michael B Avatar

   Hej Ulrik,

   det er rettet, så linket nu virker – tak for heads-up 🙂

   /michael

 8. J Jørgensen Avatar

  Har du nogle forslag til ting som vil ændre verden? 😛

  1. Michael B Avatar

   Ikke umiddelbart, for så ville jeg nok selv have ført dem ud i livet 😉

   Men har er nogle eksisterende eksempler til inspiration:
   – Facebook
   – WikiLeaks
   – Harry Potter-universet

   Kom gerne selv med flere…

   1. Sadeq A. Avatar
    Sadeq A.

    Nu hvor du siger det, så må WikiLeaks have fået helt vildt mange link. Så skal man bare igang med at få topsecret dokumenter! 🙂

 9. Emil Avatar

  TAK! Men Hvordan finder man mere info om de filer hvis man ikke lige er kode-nørd? Er det programmøren man snakker med??

  1. Michael B Avatar

   Du kan evt. kigge mere på dette link (der også er oppe i indlægget 🙂

   http://www.robotstxt.org/

 10. Emil Senius Avatar

  Forresten Michael, jeg har spurgt rundt omkring på diverse fora. Det er som om at ingen rigtig vil tale. Men kan du foreslå nogle gode links til info om artikel-spinning og article submission? Altså det nøjagtige SEO der ligger i det osv?

 11. Anders Avatar

  Hmmm.. Det er selvfølgelig heller ikke helt nemt at finde på en ny ting, der ændrer verden.. 🙂

  1. Michael B Avatar

   Næh… men heller ikke umuligt 🙂

 12. Anders Avatar

  Det kan der selvfølgelig være noget om. 🙂

 13. Jan Avatar

  Interessant vinkel på det at komme frem i SEO! Det havde jeg (i min naive tiltro til folks ærlighed) aldrig forestillet mig, man skulle bekymre sig om…

  Tak for det råd!

  1. Michael Kjeldsen Avatar

   @Jan: Du skal nok også være en pænt stor spiller på markedet for, at det er relevant. Men jeg har tidligere set cases, hvor netop dette var hændt…

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.