Kategorier
SEO

6. dec: seo-effektive pressemeddelelser

De fleste virksomheder skriver pressemeddelelser med udgangspunkt i “de gamle medier”, dvs. masser af tekst, men ingen links. Slå dem ved at skrive teksterne rigtigt – læs her hvordan!

De fleste virksomheder skriver pressemeddelelser med udgangspunkt i “de gamle medier”, dvs. masser af tekst, måske et par vedhæftede word-dokumenter eller pdf’er samt et billede eller to af produkter og den administrerende direktør.

Ud over dette, så følger der (måske, kun måske) et par klikbare links med i bunden af pressemeddelelsen, typisk til virksomhedens www-forside.

En god SEO-pressemeddelelse indlejrer også links til sitet, men de indlejres løbende i teksten, med gode ankertekster, der linker til lige præcis dén relevante side på dit site, der fortæller om det, det konkrete afsnit i pressemeddelelsen handler om. Dette er vigtigt, da flere links til samme side ikke har nogen seo-mæssig værdi, da det kun er det første link til en konkret side der tæller. Indlejr gerne flere links til forskellige undersider på dit site, men husk at de skal være relevante, for den tekst der linkes fra.

Til sidst i pressemeddelelsen kan du så have et link til forsiden af dit site — helst med en relevant ankertekst for seo’ens skyld, men vær opmærksom på, at der kan være en branding-mæssig værdi i, at skrive www-adressen som ankertekst. Men det er en helt anden diskussion, som jeg ikke vil komme ind på her.

Her kan du læse mere om seo-effektive pressemeddelelser.

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Af Michael Kjeldsen

Web analytics- og konverteringsoptimeringsspecialist. Gruppeansvarlig for CRO-strategi (strategi og cross-country udrulning) i Danske Bank Group. Foretrækker pædagogiske datasæt, man rent faktisk kan bruge til noget, i stedet for dataskrammel. Far og ægtemand.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.