Kategorier
SEO

Hvor mange links må der være på en side?

Det er vigtigt, at holde antallet af links (interne og eksterne) under 100, da søgemaskinerne ellers kan risikere at opfatte din side som spam.

Tommelfingerreglen er, at der maksimalt må være 100 links på en side (både interne og eksterne).

Hvis du har flere end det, risikerer du, at søgemaskinerne anser din side for at være spam eller en linkfarm, med en eventuel straf til følge.

Du skal også være opmærksom på, at jo flere links hver enkelt side har, jo flere sider er der til at bruge af den linkjuice, siden har.

Sørg derfor for, at dine sider kun linker til de mest relevante undersider og eksterne sider – det er langt vigtigere for dig at siden med “Sony T77 digitalkamera i sort” vises højt i søgeresultaterne, end oversigten over alle dine kamerarelaterede produkter, det den ganske enkelt konverterer bedre.

Eksempel

Jeg søger efter “sort sony t77 kamera”, og der er relativt større sandsynlighed for, at jeg køber fra dig, hvis jeg kommer direkte ind på en side, hvor jeg kan læse om det specifikke kamera.

Se det i forhold til, hvis jeg bare bliver vist ind på en side, hvor der er 137 forskellige kameraer samt 384 forskellige kameraaccessories. I så fald har din søgefunktion ikke mange chancer (ofte ingen) for at vise hvor god den er, før jeg er på vej over til konkurrenten.

Få notifikationer når der er nyt indhold

Ingen spam. Seriøst.


  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Af Michael Kjeldsen

Web analytics- og konverteringsoptimeringsspecialist. Gruppeansvarlig for CRO-strategi (strategi og cross-country udrulning) i Danske Bank Group. Foretrækker pædagogiske datasæt, man rent faktisk kan bruge til noget, i stedet for dataskrammel. Far og ægtemand.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.