Duplicate content – hvad gør jeg?

Søgemaskinerne kan ikke lide duplicate content – det vil sige indhold, der går igen på flere sider – og derfor bør du undgå, at det samme indhold kan findes på flere forskellige url’er. Heldigvis er straffen oftest, at søgemaskinerne vælger én af siderne, som den så viser i søgeresultaterne, imens den udelader de andre.

Den bedste og sværeste løsning

Den bedste måde at undgå det på, er at sørge for, at det system du bruger, skaber unikke url’er for fx dine varer eller artikler – og dette betyder også i søgeresultater. Du bør snakke med din programmør om det, da det kan kræve en del roden rundt i koden. Du er midlertidig fuldt berettiget til at kræve, at der ikke opstår problemer med duplicate content på din side, da det jo er dig der bliver straffet i søgemaskinerne, hvis det kommer så vidt.

Den nemme og midlertidige

En midlertidig, nem løsning er at bruge link-tagget canonical, der indtil videre understøttes af Google, og også MSN og Yahoo har lovet, at de vil implementere tagget i deres søgemasiner.

Canonical bruges til at fortælle søgemaskinerne, hvor den “rigtige” side er, så der ikke opstår problemer med, hvilken sider der skal, og ikke skal, vises i søgeresultaterne.

Du kan se Matt Cutts, der er Da Man hos Google, fortælle om canonical link-tagget her:

Mere læsning om duplicate content

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.