Google Website Optimizer API

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg finder Google Website Optimzer (GWO) svært interessant. Det er et genialt værktøj til at optimere sit site, så det leverer de informationer, ens brugere har behov for. GWO er et typisk Google værktøj: grimt, men funktionelt – brugergrænsefladen virker, men er langt fra intuitiv.

Google Website Optimizer er lukket ned pr. 1/8-2012. Har du kun behov for simple A/B-tests, kan du i stedet benytte Content Experiments, der er indbygget i din Google Analytics. Har du behov for mere avancerede funktioner som fx Multi Variate Tests (MVT), så kan du i stedet overveje Visual Website Optimizer (min favorit), Optimize.ly eller et af de andre værktøjer, du kan finde på denne liste: WhichMVT.com

Men det er på vej til at ændre sig nu!

I dag har Google offentliggjort deres Google Website Optimizer API, der åbner op for, at man kan bygge GWOs funktionalitet direkte ind i software – fx i fremtidige versioner af WordPress, Joomla eller osCommerce.

Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af det, men mit bud er, at der vil komme en lang række interessante produkter ud af GWO API’en.

Kender du allerede nu til et sted, hvor GWO API’en benyttes, så skriv det i kommentarerne herunder. Happy testing!

Yderligere læsning

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.