Aid Online stjæler penge fra hjemmesider og annoncører

Firmaet Aid Online har stukket fingrene i en hvepserede. Sagen er den, at folkene bag har lavet et stykke software, der installeres på din computer, og når du så besøger hjemmesider, så fjerner det sidens oprindelige annoncer, og erstatter det med andre annoncer.

Begrundelsen for at gøre det, er, at man ved at bruge Aid Onlines software, får vist reklamer fra annoncører (fx Telia og Øresundsbroen), der støtter velgørende formål (fx Røde Kors og Red Barnet). Fordelingen er 80% til organisationerne, og 20% til Aid Online.

Idéen er da umiddelbart god, for hvem vil ikke gerne støtte velgørende organisationer, og da især, hvis det ikke koster andet end et par klik? Nej, vel? Der er bare lige ét problem: Reklamerne lukrerer på andre folks arbejde og driftsudgifter.

Sagen er nemlig den, at for hver gang, Aid Online viser en reklame på en hjemmeside, så betyder det, at der fjernes en anden reklame, som skulle have betalt for driften af den pågældende hjemmeside. Dette betyder, at der bliver færre penge til driften af hjemmesiden (hvilket medfører ringere indhold) og annoncøren får færre visninger for sine penge.

Disse hjemmesider tæller i øvrigt ikke kun små, private hyggesider, men også store medier som fx Berlingske.dkPolitiken.dk, EB.dk, JP.dk og BT.dk, ligesom også store spillere som Aminodebatten, Dating.dk og hele FDIMs medlemsgruppe bliver ramt. Selv mit eget lille hyggeprojekt, Bartendermagasinet med gratis tips og tricks til bartendere bliver ramt.

Og imens sidder Aid Online og hæver en hulens masse penge, for noget materiale de ikke selv har udgifter på. Helt enkelt, så stjæler de penge fra både hjemmesideejeren og annoncøren på hjemmesiden.

Hvorfor er dette et problem?

Hvis du ikke kan se problemet i denne forretningsmodel, så tillad mig at komme med en lille metafor:

Det, Aid Online gør, svarer til, at YouSee fjernede alle originale reklamer på alle de kanaler, YouSee leverer, og erstatter dem med deres egne. Det er forfærdelig dårlig markedsføringsskik, og burde forbydes.

Aid Online og samarbejdspartnere: Skam jer!

Update:

Velgørenhedsorganisationerne mangler etik og moral:
Røde Kors: “Netmedier må finde nye indtægter”
http://mediawatch.dk/artikel/roede-kors-netmedier-maa-finde-nye-indtaegter

Red Barnet: “Forbrugerne bestemmer selv, om de vil støtte den lokale hjemmeside, eller om de vil støtte velgørenhed. Annoncemarkedet har altid været præget af stor konkurrence, og vi er glade for at give forbrugerne mulighed for at vælge at støtte os”
http://www.urban.dk/article/20090602/nyheder/706030013/

Dansk Flygtningehjælp: ”Det er blevet sværere og sværere at samle penge ind i Danmark, og derfor er vi nødt til at være kreative. Hvis det her slår an i markedet, er det, fordi kunderne kan lide det. Hvorfor skulle vi så holde os tilbage?”
http://www.business.dk/article/20090603/medier/706030084/

(Via Miss BM @ http://www.thomas-rosenstand.dk/aidonline-snylteri/#comment-20489)

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.