Kategorier
SEO

9. dec: Navngiv billeder og grafik ordentligt

Navngiv din grafik seo-mæssigt optimalt. Når søgemaskinerne crawler dine sites, bruger de blandt andet grafik og billeder til at vurdere, hvilke termer den enkelte side skal ranke højt på.

Når søgemaskinerne crawler dine sites, bruger de blandt andet grafik og billeder til at vurdere, hvilke termer den enkelte side skal ranke højt på.

Dette foregår i praksis ved, at de læser filernes navne (fx billede.jpg), hvorefter de vurderer, om de har relevans for resten af siden. har de ikke det, jamen så betyder det, i bedste tilfælde, ikke noget som helst.

Har du til gengæld navngivet dine filer ordentligt, fx knallert-to-takts-motor.jpg på en side, der omhandler to-takts-motorede knallerter, så får siden lige yderligere et nyk opad i søgemaskinernes SERP’s.

Så drop filer med navne som 24jd43e344fj235r-001.org.jpg — også selvom det er det nemmeste, bare at copy/paste direkte fra leverandøren — og benyt beskrivende filnavne istedet.

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Af Michael Kjeldsen

Web analytics- og konverteringsoptimeringsspecialist. Gruppeansvarlig for CRO-strategi (strategi og cross-country udrulning) i Danske Bank Group. Foretrækker pædagogiske datasæt, man rent faktisk kan bruge til noget, i stedet for dataskrammel. Far og ægtemand.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.