Oversigt over online marketing-relaterede julekalendere

Hvert år i december er der en masse dygtige folk, der leverer knaldgodt indhold til en lang række julekalendere i blogformat. Her er de bedste!

Del med dit netværk

Kender du nogen i dit netværk, du tror kunne have glæde af denne side, så del den endelig - eller giv lidt god karma via knapperne her.


Hvert år i december er der en masse dygtige folk, der leverer knaldgodt indhold til en lang række julekalendere i blogformat. Der er også meget skrammel, mange reklamekonkurrencer og andre "julekalendere" - dem gider jeg sgu egentlig ikke rigtig...

Jeg interesserer mig for online marketing og brugeroplevelser på nettet, og elsker disse blog-julekalendre, og dette er et forsøg på at samle de bedste af dem på ét sted.

24ways

Min absolutte favorit! Der er altid en bunke superfede folk, der skriver nogle vanvittigt interessante indlæg - nogle tekniske og nogle så langt fra, det nærmest er muligt - men de fleste af indlæggene fanger på et eller andet niveau min interesse.

2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007 / 2006 / 2005

UXmas

Målrettet UX-nørder. Indeholder både betragtninger om brugeroplevelser og konkrete, implementérbare tips, lige til at klippe-klistre over i dine egne projekter.

2015 / 2014 / 2013 / 2012

Iværksætter

Dansk blog om iværksætteri, kurateret af den selv-proklamerede nørd, Lars Bachmann. Indeholder en lang række indlæg fra gæstebloggere, der er kendt fra den danske online marketing-scene.

Ikke udkommet herefter / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009

Linkbuilding for begyndere

SEO-julekalender med 24 korte, præcise indlæg om seo. I dag er nogle af idéerne desværre ubrugelige. Indtil videre kun udkommet én gang.

Ikke udkommet herefter / 2009

Web Advent

Startede oprindeligt ud som PHPAdvent, men skiftede senere til et mere bredt web-publikum. Minder om 24ways, med både tekniske og filosofiske indlæg, men super kvalitet.

Ikke udkommet herefter / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007 /

Performance Calendar

Hver dag et nyt tip til, hvordan du vrider mere hastighed ud af din web-app (website, App, service, server etc.). Start gerne fra en ende af og implementér, så er du pænt godt kørende på web-motorvejen.

Freelancember

Ikke så meget blogformat over denne, men i stedet 31 downloads til freelancere. Nogle downloads er brugbare, andre er ikke, men altid spændende at følge. Tidligere udgaver er ikke tilgængelige.

HTML & CSS Advent

For kodenørderne - masser af konkrete tips og idéer til dit næste html/css projekt. Jeg håber virkelig, at der kommer en udgave igen i år.

12 Devs of Xmas

Endnu en primært for kodenørderne. En skøn blanding af WP, Git, CSS, JS og alle de andre forkortelser, folk som jeg selv elsker.

Online Marketing Advent

Online marketing tips - primært centreret omkring SEO. Men der er også tips til blandt andet Analytics og konverteringsoptimering, og kvaliteten af indlæggene er for hovedparten rigtig fin.

Webkrauts

Hvis du ikke er bange for tysk, eller godt kan overleve Google Translate, så er denne julekalender fantastisk. Super-nørdede artikler om webudvikling, med masser af konkrete eksempler og kodestumper. (På tysk)

Content Marketing Adventskalenderen

Advent Ny på kalenderhimlen, og består af 4 supergode videoer (eller indtil videre har jeg kun set de 3 første, men jeg satser på, at den sidste er af lige så god kvalitet). Og det er nogle store, kendte navne, der stiller deres brand til rådighed.

Om denne side

Denne side er et privat projekt af online marketing-ekspert Michael Kjeldsen. Alle links er 100 % subjektivt udvalgt ud fra mine egne præferencer, og det står dig frit for, at være uenig i mine holdninger.