Der findes 2 slags AdWords-kampagner

Du kan finde mange artikler om, hvordan du laver en god Adwords-kampagne, og der findes også en masse gode taktikker til, hvordan du maksimerer din CTR – denne artikel handler ikke om optimeringen af disse…

Til gengæld handler den om, at der kun findes to slags kampagner:

  1. Dem der skal lukkes ned, og
  2. dem der ikke skal begrænses til et dagligt/ugentligt/månedligt budgetloft.

Begrundelsen er uhyre simpel:

  1. Hvis din kampagne kører ad Pommern til, og ikke skaber overskud (her tænkes overskud ikke kun i $$$, men også i brand-awareness, kendskabsgrad, downloads, leads etc), så skal den have kniven. Punktum. Kampagnen er en udgift, og tjener ikke sig selv hjem. Det er simpel matematik.
  2. Hvis du til gengæld kan se, at din kampagne giver overskud, hvorfor så begrænse succésen? Hvis hver kampagnekrone skaber dig to i fortjeneste, så er det da at skyde sig selv i foden, ikke at lade den have frit løb, når du får det dobbelte ind i forhold til, hvad kampagnen har kostet dig i det endelige regnskab.

Det er klart, at hvis du ikke kan levere mere end en begrænset mængde af din vare/serviceydelse, at så skal du ikke love dine kunder det – men kan det omvendt være et tegn på, at din virksomhed trænger til opgradering, hvis du ikke kan følge med efterspørgslen…?

  • Var denne side hjælpsom?
  • JaNej

Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Der findes 2 slags AdWords-kampagner”

  1. Kasper Avatar
    Kasper

    Hvordan og over hvor lang tid plejer du at måle #1?

    1. Michael Kjeldsen Avatar
      Michael Kjeldsen

      Ja… det er et godt spørgsmål. Længe nok, til at jeg er sikker på, at det ikke er tilfældigheder, der afgør om adwords-kampagnen hitter eller ej. Hellere lade den køre en uge/måned for længe, end at stoppe den for tidligt.

Hvad vil du tilføje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.